Pareltje van Verreth levert hem ook brons op voor mooiste treffer

De oppergaai zat er niet in voor Matthias Verreth, maar de 17-jarige speler van het Nederlandse PSV scoorde wel de derde mooiste treffer op het voorbije WK U17 in Chili. Dat maakte de Wereldvoetbalbond FIFA vandaag bekend op de website. Daar schreven de jonge Rode Duivels geschiedenis door in de kleine finale Mexico te verslaan en zo voor het eerst in de geschiedenis van het Belgisch voetbal een medaille in de wacht te slepen.

Verreth heeft zijn derde plek te danken aan zijn fabelachtige treffer tegen Zuid-Korea. Met een ferme uithaal die in het dak van het doel verdween. zorgde hij voor de 0-2. Het leverde hem 12 procent van de stemmen op in de poll voor het mooiste doelpunt op het WK. Bij de merderheid ging de voorkeur echter uit naar de Mexicaan Diego Cortes (33 procent). Die zette in de halve fianle tegen Nigeria een knappe solo op vanop de zijlijn en zette daarmee liefst vier Nigerianen in de wind. De Chileen Gonzalo Jara (treffer tegen Amerika) is een mooie tweede met 14 procent. Dante Rigo was ook een kandidaat, maar hij belandde met zijn treffer tegen Rusland niet in de top drie.

Rigo, de enige zestienjarige in de selectie van bondscoach Bob Browaeys, maakte het enige doelpunt in de kwartfinales tegen Costa Rica. De middenvelder van PSV plaatste een vrije trap op zo'n twintig meter van het Costa Ricaanse doel perfect in de kruising. Dankzij de treffer van Rigo plaatste de Belgische U17 zich voor de halve finales. Daarin was Afrikaans kampioen Mali met 3-1 te sterk voor de jonge Belgen, die zich in de troostfinale tegen Mexico (3-2) alsnog naar het brons voetbalden.