Exclusief voor abonnees

Pär Zetterberg breekt lans voor Hein Vanhaezebrouck: “Ontslag is niet de oplossing”

Par Zetterberg met zoon Erik Zetterberg (links).
Par Zetterberg met zoon Erik Zetterberg (links).
Hein Vanhaezebrouck had na Lokeren lof voor... Pär Zetterberg. Het respect is wederzijds: wat volgt, is een betoog van Zetterberg pro Hein. En een schreeuw om ‘een 10'.

“De man die de aftrap gaf dragen de fans nu nog op handen. Omdat hij destijds een paar beslissende passes per match verstuurde. De missers vergat men dan.”

Hein Vanhaezebrouck verwees in zijn nabespreking van Lokeren naar clubicoon Pär Zetterberg (48) om het gebrek aan durf bij zijn spelers te illustreren. “Ze hadden schrik.” “En dat is begrijpelijk”, aldus Zetterberg gisteren op Zaventem, net voor zijn terugvlucht naar Zweden. “Als je voelt dat zelfs de makkelijkste dingen mislukken, waarom zou je het dan moeilijk maken als speler? Alleen mag je zo niet redeneren als je bij Sporting voetbalt. Je moet het blíjven proberen, de angst overwinnen. Dat deed ik -risico’s horen erbij. Anders scoor je nooit.”

Je hebt 22% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jos Schepens

  Persoonlijk vind ik dat HVH er niets van terecht brengt bij Anderlecht. Dat was ook al zo de laatste maanden bij Gent. Ik hou ook hoegenaamd niet van zijn gedrag..

 • Denis Van den broeck

  Het word alleen maar triestiger en triestiger op Anderlecht!!!!! En dat dat allemaal maar kan kan ik echt niet begrijpen ??

 • Francis Davis

  Hein is een toptrainer !

 • Peter Thys

  misschien is een trainer die nog minder van voetbal en psychologie kent niet te vinden ! Als ze Hein in het stadion brengen hoeft men meteen ook geen cheerleader(s) te engageren misschien spaart Coucke daar ook veel mee uit !

 • Guido neerinckx

  Het is ver gekomen.Nu sleuren ze er al Zetterberg bij om het vel van Van Haezebrouck te redden.De uitbetaling van de oprotpremie voor Hein moet blijkbaar een zware dobber zijn.Vermoedelijk hebben Bayat/Van Holsbeeck een zeer zwaar contract door de strot van Anderlecht geduwd bij de aanwerving van Van Haezebrouck.