Operatie ‘propere handen’: baas federale gerechtelijke politie Limburg is bestuurder bij Westerlo

Mine Dalemans
Kristiaan Vandepaer, baas van de federale gerechtelijke politie van Limburg die belast is met het onderzoek naar fraude in het Belgisch voetbal, is ook bestuurder van voetbalclub KVC Westerlo, schrijft La Dernière Heure. Westerlo zegt in een reactie dat het om een onbezoldigd mandaat gaat en dat Vandepaer alleen adviseert inzake veiligheidsmaatregelen.

De krant baseert zich op gegevens van de Kruispuntbank van Ondernemingen, waaruit blijkt dat Vandepaer bestuurder is bij KVC Westerlo. Als directeur van de FGP Limburg leidt hij niet rechtstreeks het fraudeonderzoek, maar hij wordt wel op de hoogte gehouden van de voortgang van het onderzoek en de inhoud van het afluisteren van telefoongesprekken, aldus La Dernière Heure.

Westerlo bevestigt in een reactie op de clubwebsite dat Vandepaer sinds 2003 onbezoldigd bestuurder is van de club. “Dhr. Vandepaer maakte nimmer deel uit van het dagelijks bestuur en gaf enkel advies inzake veiligheidsaangelegenheden”, onderstreept Westerlo.

Er is dan ook geen juridisch probleem met operatie ‘propere handen’, aangezien Westerlo enkel burgerlijke partij is in het onderzoek naar Moeskroen. “Wij hebben enkel een klacht ingediend over de wedstrijd Kortrijk-Moeskroen”, liet manager Herman Wynants eerder optekenen. 
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leon TRIMPE

  Dit is nu gewoon spijkers op laag water zoeken ! Arm Vlaanderen !

 • Luc Cleynhens

  Nu ziet men duidelijk dat de KBVB doordrongen is van de voetbalmaffia.

 • Jaina Aaron

  Willen ze achter de schermen dat alle verdachten vrijuit gaan ofzo?

 • Ghislain Huysentruyt

  Wat anna vandenberg schrijft is jammerlijk genoeg de werkelijkheid!

 • Danny De Ruelle

  1 zekerheid is duidelijk: het dossier propere handen wordt gestuurd door een afgescheurde tak van het maffiagroepje die maar enkele kruimels gekregen hebben i.p.v. een deftig stuk van de taart