Proto legt medische testen af bij Oostende

BELGA
Silvio Proto legt vandaag, op zijn 33ste verjaardag, medische testen af bij KV Oostende. Bij de ploeg van Marc Coucke ligt een contract van vier seizoenen klaar voor het sluitstuk van Anderlecht. De doelman mag daar gratis vertrekken, ondanks een contract tot 2017, uit eerbied voor bewezen diensten.

Na de wedstrijd tegen Zulte Waregem gisteren nam Proto alvast uitgebreid de tijd om afscheid te nemen van de club waar hij sinds 2005 speelt. Met zonen Kenzo (8), Rafaël (1,5) en Teo (6) aan zijn zijde kreeg hij een overweldigend applaus van de fans in het Constant Vanden Stockstadion.

Mocht Proto in extremis toch niet naar de kust afzakken, dan heeft KVO een alternatief klaar: Jean-François Gillet (36). Catania, dat de Duivel verhuurde aan KV Mechelen, verbreekt zijn contract deze week, waardoor de Luikenaar een vrije speler wordt. In principe kiest hij wel voor Standard.

De komst van een nieuwe keeper heeft gevolgen voor Didier Ovono (33). Hij mag zo goed als zeker vertrekken bij KVO, Wouter Biebauw (32) zou tweede doelman worden.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00