Oostende strikt Hongaarse middenvelder Adam Vass

BELGA
KV Oostende heeft zich versterkt met de Hongaar Adam Vass. Dat maakte de kustploeg vandaag bekend. De 25-jarige defensieve middenvelder zat zonder club en kon transfervrij worden gehaald. Hij trainde al enkele keren mee bij Oostende. De Hongaar tekende een contract tot het einde van het seizoen, met optie op twee bijkomende seizoenen.

Vass doorliep zijn jeugd bij de Hongaarse topclub Ferencváros alvorens het Engelse Stoke City hem op 16-jarige leeftijd wegkaapte. In 2007 verkaste hij naar het Italiaanse Brescia waarmee hij in 2010 promoveerde naar de Serie A. Vorig seizoen was hij actief bij de Roemeense topclub Cluj. Vass speelde al elf keer voor de Hongaarse nationale ploeg.

6 op 27
Oostende haalde op het einde van de zomertransferperiode ook al middenvelders Fernando Canesin, Jonathan Wilmet en Franck Berrier. Het team van coach Fred Vanderbiest staat na negen speeldagen op de dertiende plaats in de Jupiler Pro League met 6 punten.

Tatoeages
"Ik ben heel blij hier te zijn. Het is de perfecte plaats voor mij om voetbal te spelen", sprak Vass, die opvalt door zijn vele tatoeages. De voetballer wil zich hier terug in de kijker spelen. Hij was bij het Roemeense Cluj uit de gratie gevallen en zocht al de hele zomer naar een nieuwe club. "Het is ook al van 2008 geleden dat ik deel uitmaakte van de nationale selectie. Het is zeker de ambitie om terug voor Hongarije te kunnen uitkomen."

Coucke tevreden
Voorzitter Marc Coucke was tevreden met zijn aanwinst. "We kunnen niet blijven zoeken naar versterkingen, maar als zo'n opportuniteit zich voordoet moet je die nemen. We hadden al veel informatie over Vass. We hebben nu een stevige basis met enkele topspelers. We zitten zelfs een beetje voor op schema." Met 28 spelers is de kern veel verbreed. "Tijdens de volgende transferperiode moeten we oplossingen zoeken voor spelers die overbodig zijn. Oostende heeft een nieuwe ambitie, en daar mogen de mindere spelers niet het slachtoffer van zijn", besloot Coucke.

Vass zal nog niet spelen tegen Waasland-Beveren, komende zaterdag, maar zal er wel bij zijn tijdens de eerstvolgende thuismatch, op 19 oktober tegen KV Mechelen.

BELGA
BELGA
Vass twee jaar geleden met Brescia aan de slag tegen Inter.
EPA Vass twee jaar geleden met Brescia aan de slag tegen Inter.
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
KV Oostende vierde vorige zaterdag zijn eerste overwinning.
BELGA KV Oostende vierde vorige zaterdag zijn eerste overwinning.