Kamagurka en Martin Heylen, de twee bekendste KVO-fans, laaiend enthousiast: "Verheyen en Van der Elst, dat gaat vonken geven!"

 Martine Heylen met Kamagurka
RV Martine Heylen met Kamagurka
Gert Verheyen wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van KV Oostende. Het is de eerste club die de 47-jarige ex-Rode Duivel zal trainen en hij wordt hierbij bijgestaan door zijn goede vriend en voormalig ploegmaat Franky Van der Elst (56). Wij polsten naar de mening van de twee bekendste supporters van de 'Kustboys': Kamagurka en Martin Heylen.

Cartoonist Kamagurka, trouwe supporter van KV Oostende, is opgetogen over het nieuwe trainersduo: "De combinatie Gert Verheyen en Franky Van der Elst gaat volgens mij vonken geven. Verheyen heeft al fantastisch werk verricht als Bondscoach van de U19 en de ervaring die hij mist op clubniveau, vult Franky Van der Elst perfect aan. Het is gewoon een leuk duo dat een goede sfeer gaat creëren. Chapeau voor Peter Callant dat hij dit voor mekaar heeft gekregen."

Toch vindt de West-Vlaming het jammer dat huidig trainer Adnan Custovic hierdoor plaats moet ruimen: "Hij heeft het eigenlijk helemaal niet slecht gedaan. Ik denk dat hij een beetje slachtoffer is geworden van het vertrek van Marc Coucke, dat toch wat gespeeld heeft in de kopjes van de spelers. Sommigen hebben de laatste wedstrijden er de kantjes van afgelopen terwijl KV Oostende juist bekend staat voor zijn werklust en enthousiasme."

Chapeau voor Peter Callant dat hij dit voor mekaar heeft gekregen

Kamagurka

Over de ambities van KV Oostende voor volgend jaar is Kamagurka kort en duidelijk: "Play-off 1 halen en winnen tegen Anderlecht", lacht hij.

Kamagurka
VdB Kamagurka

Ook Martin Heylen is enthousiast over de aanstelling van de twee ex-Rode Duivels. "Ik vind het een verfrissende keuze. Het is mooi dat een beloftevolle Belgische trainer bij onze club de kans krijgt om zich te bewijzen. Ik ken Verheyen vooral als een goede voetbalanalist die nooit de slimste wil zijn, maar dat vaak wel is. Hij heeft zeker de kwaliteiten om een goede trainer te worden en zeker geruggesteund  door een sluwe vos als Franky Van der Elst." 

Ik ken Verheyen vooral als een goede voetbalanalist die nooit de slimste wil zijn, maar dat vaak wel is

Martin Heylen

"We mogen natuurlijk niet vergeten wat Adnan Custovic heeft gedaan voor de club", gaat Heylen verder. "Hij kon het doemscenario vermijden en heeft gezorgd voor het behoud. Weet je, de club heeft dit jaar zo een woelige periode gekend dat het gewoon moeilijk is om met dezelfde trainer een nieuwe start te nemen."

De combinatie Verheyen - Van der Elst is volgens de 62-jarige Oost-Vlaming ideaal. "In een teamsport is het belangrijk dat spelers zich kunnen wegcijferen voor het belang van de ploeg. Het duo waarover we spreken waren in hun carrière altijd echte teamspelers . Dat accent zullen ze zeker proberen te leggen. Het is volgens mij hun grootste troef.", besluit de sympathieke TV-maker.

Martin Heylen
Martin Heylen Martin Heylen5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frederik Naert

  Naast Sven Vermant en Clement weer een ex-speler van Club die trainer wordt van een Belgische ploeg, dit is niet normaal meer! Als Anderlecht-supporter vind ik dit veel te veel Brugge-invloed de laatste tijd. :) Ik vind Verheyen en Van der Elst wel goede analisten en hoop dat ze ook goeie trainers worden(in Verheyen zijn geval dan want Van der Elst was natuurlijk al trainer).

 • Bart Vaneigene

  Toch denk ik dat KVO het niet redt volgend jaar in eerste zonder het geld van coucke.

 • jean pierre Tibermont

  Het kan vonken geven,als het huis maar niet in brand vliegt ???

 • FRANS DE ROUCK

  Hello Martin . Een voetbalanalist die nooit de slimste wil zijn.Neem daar ook Van Der Elst bij! Die mannen zijn sober en niet irriterend. Welke voetbalanalist bedoel je die wel steeds de slimste wil zijn en het ook tot vervelendst toe wil zijn. Ik raad ! Hij is niet groot. Hij is gebuisd ! Hij heeft zijn vrienden verraden! En toch zijn eigen vel niet gered.

 • Miek Dirickx

  Kamagurka en heylen beseffen dat het voetbal is. En zolang er geld is zal het wel gan zeker ongeacht wie trainer is. Broos kiest voor ontslagen en nieuwe aanwervingen en voor vriendjes . Dat is de weg volgen van de minste weerstand en getuigt niet van groot management.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00