De giftige tweet die Marc Coucke serieus deed steigeren: "Waaraan hebben we deze belachelijke reactie te danken?"

BELGA
Je zal maar Marc Coucke heten. Dan heb je alles in gereedheid gebracht om er in die mooie Versluys Arena een knalfeest van te maken, maar blijf je na strafschoppen met lege handen achter. Geen allereerste prijs voor KV Oostende, bijzonder zuur. Maar de voorzitter van het 'weireldploegsje' toonde zich na afloop een sportieve verliezer. En hij had zelfs min of meer voorspeld dat Zulte Waregem de beker zou winnen. Monsieur Soleil aan het zeetje. Al moest hij op Twitter wel nog een robbertje uitvechten na een giftige tweet over het succes van KVO.

Op Twitter was de energieke Coucke weer zijn enthousiaste en hyperactieve zelve, hij werd net als de op de Heizel talrijke aanwezige KVO-fans van de ene emotie in de andere gestort, maar na afloop overheerste de nuchterheid en de grootsheid in de nederlaag: "We moeten Waregem gewoon feliciteren. Het was een zeer mooie match. Bij 2-1 dachten wij dat we het in handen hadden en laten we Waregem opnieuw in de match komen. Bij 3-2 dachten we dan ook weer dat het gedaan was en laten zij ons weer in de match komen. Proficiat Waregem, maar wij hadden natuurlijk liever met die beker staan zwaaien."

"Gedurfd hé, die penalty's"
Coucke kan als zakenman relativeren: "De ontgoocheling is heel groot, maar ik ben wel heel fier op de match die we gespeeld hebben. Het was een duel tussen twee mooie ploegen. 50-50? Helaas had ik op voorhand gezegd dat Waregem 51% kans maakte en dat is uitgekomen hé. Bij die penalty's hebben zij net dat tikje meer ervaring. Gedurfd hé, die penalty's van Essevee. Ze hebben er drie 'wham' gegeven, voor hetzelfde geld vliegen die er hoog over. Héél knap getrapt. Nu ja, een remise bestaat niet in het voetbal. Het was effectief 51-49 vanavond. Nogmaals proficiat Waregem!"

"Weer stof op prijzenkast"
Is het niet dubbel zo pijnlijk om te moeten afdruipen na het nemen van penalty's? "'Bah' neen. Als je verliest met 3-0 en er niet aan te pas komt, doet het ook pijn hoor. We zaten er dichtbij. Bij 2-1 hadden we de match in handen. Bij penalty's weet je dat het een loterij is. William Dutoit is normaal gezien sterker in een strafschoppenserie, maar hij heeft gewoon geen kans gehad om er eentje te pakken. Dit is echt zonde. Wat ik ga denken als ik onze prijzenkast zie? We hadden al het stof eraf gehaald en nu zal er dus weer een laag stof op komen te liggen."

Photo News
BELGA
BELGA
Photo News
Photo News11 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marc Geerts

  Coucke is een verstandige man en ik heb bewondering voor hem. Maar de laatste tijd lijkt hij meer op een zwerver of gaat hij in een film meespelen...

 • Crafty Cockney

  Meneer Coucke u doet er goed aan eens een deftig jeugdbeleid op poten te zetten en alle ploegen met respect te behandelen en niet enkel de zogenaamde elite ploecjes waar de ouders en grootouders rond de trainer hangen om hun zoontje toch maar in de ploeg te krijgen.

 • Danny SPIJKERS Danny Spijkers

  Zulte en Oostende een dikke aanwinst voor onze kompetitie sympathieke ploegen die willen voetballen .

 • Snelle Eddy

  Trek het je niet aan mr. Coucke. Mensen die stukken van hun verstand ontbreken zeggen soms rare dingen. Wees trots op alles wat je al bereikte!

 • Gregory Maurisse

  Tja sommige mensen zoals hans doen er ook alles aan om eens in het nieuws te komen. Verdienstelijke match van beide ploegen. Er kan er maar 1 winnen. Beide ploegen krijgen van mij reeds jaren respect vanwege hun kleinere vermogen maar een dijk van een mentaliteit. Proficiat aan allebei en doe aub zo voort.