Ook Trossard bereikt akkoord met Brighton, winger legt morgen medische tests af: “Draag RC Genk altijd in mijn hart”

Leandro Trossard
BELGA Leandro Trossard
De transfer van Leandro Trossard naar Brighton & Hove Albion is in kannen en kruiken. Nadat Racing Genk al een akkoord vond met de Premier League-club, is Trossard er nu ook persoonlijk uit met Brighton. De 24-jarige Limburgse winger legt morgen zijn medische tests af en zal dan ook zijn contract (voor vijf seizoenen, red.) tekenen. Met de transfer is een prijs van bijna 20 miljoen euro gemoeid.

‘t Zijn hoogdagen ten huize Trossard. Zaterdag trouwde de flankaanvaller met zijn wederhelft Laura Hilven en de voorbije dagen raakte ook zijn overgang naar de Premier League dus in orde. De bestemming wordt Brighton & Hove Albion en Trossard zal bij The Seagulls wel wat oude bekenden tegen het lijf lopen. José Izquierdo (ex-Club Brugge) wordt er zelfs een rechtstreekse concurrent van de Rode Duivel, al had de Colombiaan afgelopen seizoen wel te kampen met het nodige blessureleed en mist hij ook de start van het nieuwe seizoen door een knieprobleem. Tussen de palen staat met Mathew Ryan ook een ex-speler van Club Brugge en ook Anthony Knockaert (ex-Standard) staat op de loonlijst van de Engelsen. 

Brighton, dat vorig seizoen maar net aan degradatie uit de Premier League kon ontsnappen, legt bijna 20 miljoen euro op tafel voor de 24-jarige flankaanvaller van de landskampioen. Trossard wordt zo na Wilfred Ndidi de duurste uitgaande transfer van Racing Genk. Trossard had meteen na het behalen van de landstitel met Genk aangegeven dat hij zich klaar voelde om de stap naar het buitenland te zetten. Vorig jaar stond Trossard ook al in de belangstelling van Celta de Vigo en RB Leipzig. Hij besliste toen om in Genk te blijven en tekende een verbeterd contract. De Limburger was dit seizoen in 47 wedstrijden goed voor 22 doelpunten en 11 assists.

“Dinsdag leg ik medische testen af bij Brighton”, bevestigde Trossard op zijn Facebookpagina. “Spelen in de Premier League is een wens die uitkomt. Ik zou de Genkse supporters willen bedanken voor de afgelopen jaren. De titel was een mooi afscheid van deze mooie club. Jullie zijn een echte steun voor mij geweest, als jongen van de streek. Als Limburger draag ik jullie altijd in mijn hart.”

Trossard stapte afgelopen weekend in het huwelijksbootje.
Photo News Trossard stapte afgelopen weekend in het huwelijksbootje.
Photo News34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • emil ledure

  Veel te licht om in Engeland te spelen.

 • Roos Desreveaux

  de kwaliteiten kennende van Trossard heeft hij (niet in zijn beurs) maar wel sportief een verkeerde keuze gemaakt. Brighton heb ik vorig jaar vele keren zien voetballen, het was niet om aan te zien. Ze hebben nu wel een nieuwe trainer, maar ik vrees dat zijn sportieve carriere in het slop zal geraken, net zoals Izquierdo (ex-club) en Trossard is ook blessuregevoelig. Had beter bij Genk gebleven.

 • Johan Vervaeck

  Zever, je kiest zoals iedereen voor het geld, punt uit. Wees toch niet zo sentimenteel joch.

 • Chris De Bruycker

  Weet niet of dit wel goed komt.Beetje speciaal is die kerel wel....

 • Erik Audenaert

  Wat een lafaards zijn dat toch , RC Genk in je hart dragen en vertrekken naar een andere club .