Ook Patrick Janssens als gewezen directeur van RC Genk ondervraagd in ‘footgate’

Patrick Janssens.
photo_news Patrick Janssens.
Het voetbalschandaal lijkt in een tweede fase beland. Het gerecht hield drie huiszoekingen, met als centrale figuur Peter Maes (54). De speurders bekijken of de coach samen met Dejan Veljkovic, die gisteren verjaarde, een zwartgeldcircuit heeft opgezet. Zestien personen zijn verhoord, onder wie ex-burgemeester Patrick Janssens (62).

De Limburgse coach Peter Maes was jarenlang een cliënt van Veljkovic, die hem aan een job hielp bij Racing Genk en Lokeren. Hij moest de nacht van dinsdag op woensdag in de cel doorbrengen. Ook zijn vrouw werd verhoord door de politie. Daarnaast riep de onderzoeksrechter gisteren en eergisteren verschillende medewerkers van Genk en Lokeren op voor verhoor. Daarbij zijn enkele bekende figuren. Vooral de naam Patrick Janssens springt in het oog. De gewezen burgemeester van Antwerpen werkte tussen 2014 en 2018 als algemeen directeur van Racing Genk. Onder zijn bewind haalde de club Maes weg bij Lokeren. Voor die overgang zou Veljkovic verdoken commissies -van verschillende honderdduizenden euro’s - hebben ontvangen onder het mom van ‘scoutingsverslagen’. Dat geld zou Veljkovic via stromannen herverdeeld hebben. Een strategie die de spelersmakelaar wel vaker hanteerde, ook bij andere clubs.

Het parket ondervroeg ook Herbert Houben (ex-voorzitter Genk), Filip Aerden (financieel directeur Genk), Roger Lambrecht (voorzitter Lokeren) en Erwin Lemmens (ex-keeperstrainer van Genk, nu bij Lokeren). Buiten Maes, die vrijgelaten werd onder voorwaarden, verklaarde het gerecht over de overige 15 personen enkel dat ze ‘voor verhoor’ waren opgeroepen. Alle ondervraagden zijn intussen gewoon thuis.

Herbert Houben.
Photo News Herbert Houben.17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Manse Williby

  Geen plaats meer in den bak zeker? Hij mag er gerust in. Voor geen haar te vertrouwen

 • Guy Soetewey

  Gewoon voortzetten van activiteiten frauderen en zakken vullen Een socialist pure sang

 • Frank Vekemans

  Het stond in de sterren geschreven, de volgens zichzelf verklaarde meest integere persoon, zit er ook tussen, waarom is geen enkele Antwerpenaar hierover verwonderd, hij behoorde dan ook tot het selecte clubje van de rode partij samen met de andere teletubbies, die ook allemaal in opspraak zijn gekomen

 • philippe dusablon

  ervaringsdeskundige!

 • Germain De Block

  En dat is die bleitende politieker die van iedereen medelijden wou.een wolf in een schappenvacht zoals de meeste politici.