Ook in kort geding geen licentie voor La Louvière Centre

Het La Louvière Centre van Danny Ost (ex-Eupen) kreeg ook in kort geding geen licentie.
PHOTO_NEWS Het La Louvière Centre van Danny Ost (ex-Eupen) kreeg ook in kort geding geen licentie.
Derdeklassevoetbalclub La Louvière Centre heeft in kort geding voor de rechtbank in Bergen zijn zaak tegen de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verloren. De Waalse club hoopte via die weg alsnog een licentie betaald voetbal voor het seizoen 2014-2015 te behalen.

Door de beslissing van de rechtbank mag La Louvière Centre zijn hoop om deel te nemen aan de eindronde voor promotie naar tweede klasse definitief opbergen. Het was de enige club die de beslissing van de KBVB én van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) - waar de Walen in beroep ook geen licentie kregen - aanvocht voor de burgerlijke rechtbank.

In de eindronde voor promotie naar tweede klasse gaan de komende weken Union St. Gillis, KV Turnhout, SK Deinze, Patro-Eisden Maasmechelen en Hoogstraten VV aan de slag. Hoogstraten probeert zijn stek in de Belgacom League te behouden, de andere clubs trachten te promoveren.

Van alle clubs die de voorbije weken via het BAS hun licentie probeerden te behalen, zijn Verviers (III), RWDM Brussels (II) en La Louvière Centre (III) de enige teams die slecht nieuws kregen. Van die drie was La Louvière dan weer de enige vereniging die besloot over te stappen op een burgerrechtelijke procedure.