Ook AA Gent-manager Michel Louwagie ondervraagd in ‘Operatie Propere Handen’

Louwagie bij het verlaten van het gerechtsgebouw.
Sebastien Smets - Photo News Louwagie bij het verlaten van het gerechtsgebouw.
AA Gent-manager Michel Louwagie heeft zich deze ochtend in het kader van ‘Operatie Propere Handen’ aangeboden bij de gerechtelijke politie in Hasselt. Louwagie moest uitleg geven omtrent het dossier rond Mogi Bayat. Omstreeks half tien vertrok de manager alweer.  

De AA Gent-manager moest uitleg verschaffen over het dossier rond Mogi Bayat. Louwagie was niet de eerste clubleider die zich moest aanbieden bij de gerechtelijke positie. Zo werden bij aanvang van de voorbije zomer François De Keersmaecker en Steven Martens, respectievelijk ex-voorzitter en -CEO van de Belgische voetbalbond, verhoord. Net als oud-bondscoach Georges Leekens. Veljkovic loodste Leekens in mei 2010 bij de bond binnen als opvolger van Dick Advocaat en regelde twee jaar later diens verrassende overgang naar Club Brugge. 

Kringetje eersteklassers

Twee weken geleden werden Club-voorzitter Bart Verhaeghe en algemeen manager Vincent Mannaert ondervraagd. “Niets bijzonders”, viel toen bij Club Brugge te horen. Verder behoren Lokeren, KV Mechelen, RC Genk, Standard en Anderlecht tot het kringetje eersteklassers die de voorbije jaren zaken deden met Veljkovic. Zij passeerden ook al bij de speurders of mogen nog een uitnodiging verwachten. 

Of de clubs en hun bestuursleden wat ten laste kan gelegd worden, moet blijken. Van de speurders kregen ze tijdens de verhoren naar verluidt wel steeds een ethisch lesje en werd hen meegegeven dat ze zich moeten gedragen bij het sluiten van financiële deals. 

Louwagie die arriveert bij de gerechtelijke politie in Hasselt.
Sebastien Smets - Photo News Louwagie die arriveert bij de gerechtelijke politie in Hasselt.

KAA Gent: “Overtuigd dat er geen aanwijzingen zijn van malafide betrokkenheid”

Even voor de middag ging AA Gent via een communiqué dieper in op het verhoor. “KAA Gent is van mening dat door het gerechtelijk onderzoek in Hasselt bijzonder goed en nauwkeurig werk wordt verricht, hetgeen het professioneel voetbal in ons land ongetwijfeld zal ten goede komen. Daaraan heeft KAA Gent van bij het begin haar volle medewerking verleend.”

“In dit kader werden reeds vertegenwoordigers (managers en bestuursleden) van diverse eerste klasse clubs gehoord en/of verhoord en is de bevraging van onze algemeen manager, dat overigens slechts een uur in beslag heeft genomen, naar het einde van het onderzoek toe, een logische stap.”

KAA Gent is ervan overtuigd en bevestigt dat er absoluut geen aanwijzingen, hoe ook, zijn of kunnen zijn van enige malafide betrokkenheid van de club in het dossier ‘Propere handen’. Wij willen hiermee onze supporters en stakeholders informeren en geruststellen.” 

Louwagie die arriveert bij de gerechtelijke politie in Hasselt.
Sebastien Smets - Photo News Louwagie die arriveert bij de gerechtelijke politie in Hasselt.
Louwagie bij het verlaten van het gerechtsgebouw.
Sebastien Smets - Photo News Louwagie bij het verlaten van het gerechtsgebouw.20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frans ornelis

  alles is maar schijn want het volledig dossier propere handen verdwijnd in de doofpot daar zijn te veel topploegen bij betrokken om niet te zeggen allemaal

 • Gerrit Goossens

  De man is alleen verhoord en het duurde blijkbaar niet lang. Maar toch ziet de goegemeente allerlei dingen, is hij corrupt enzovoort. De domste interventie is voor de VRT-journaliste die bij het verlaten van het gerechtsgebouw vraagt: hebt u ooit meegedaan aan zwartgeldconstructies of zo? Alsof hij spontaan 'ja' gaat antwoorden. Maar als de volgende ronde van de Champions League op tv komt, zijn ze hier allemaal vergeten wat ze geschreven hebben en kijken ze gretig naar elke match.

 • Guido Verhoeven

  Wat heeft dit allemaal nog voor zin? Omkoping is bewezen en er veranderd niks! typisch Belgisch (rot voetbal - idem dito bobo's)

 • Polutnik Ronald

  Één maat voor niets , want al opvoorhand vrijgesproken van alle ten laste malafide betrokkenheid..

 • Geert Verheyden

  Terecht Eddy daar is meer aan de hand