Exclusief voor abonnees

Onze huisanalist Marc Degryse voelt technisch directeur van de KBVB Chris Van Puyvelde aan de tand: "De kaas is rijp"

Jan De Meuleneir/Photo News
Volgende week maakt ­Roberto Martínez ter ­gelegenheid van de oefen­interland tegen Saoedi-­Arabië zijn laatste selectie bekend vooraleer hij in mei definitief knopen doorhakt. "We gaan er gewoon weer uit in de kwartfinale tegen Duitsland of ­Brazilië." Marc Degryse gelooft niet in sprookjes. Chris Van ­Puyvelde, technisch ­directeur bij de voetbalbond, dient onze huisanalist graag van antwoord: "De kaas is rijp." Dat werd (een beetje) hard tegen (een beetje) onzacht.

Marc Degryse: "Laat mij beginnen, Chris, met de ­oefeninterland van eind deze maand tegen Saoedi-Arabië. Ik kan me voorstellen – met de drukke kalender van veel jongens in het buitenland – dat zoiets de laatste gelegenheid is om eens de spelers aan het werk te zien die normaal geen titularis zijn."

Chris Van Puyvelde: (geheimzinnig) "We zullen zien... Roberto (Martínez, red.) heeft een speciaal programma voorzien voor deze wedstrijd, laat mij het een ‘flexibel’ programma ­noemen."

Degryse: "Ah zo... En mogen we ­nieuwe namen verwachten in de ­selectie?"

Van Puyvelde: "Eén, twee misschien."

Degryse: "Da’s weinig. Zullen ze uit de Belgische competitie komen? Ik denk aan Vanaken en Limbombe."

Van Puyvelde: "Bijvoorbeeld."

Degryse: "Waarom máár twee nieuwe namen? Ik vind dit een kern met heel wat mogelijke probleemgevalletjes, hoor – Kompany, Vermaelen, hoe zit het met Alderweireld, met Fellaini, met Chadli...? Dan moet je toch weten wat je achter de hand hebt?"

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Cleynhens

  Tegenwoordig kan iedereen directeur worden bij de KBVB, je moet alleen hoger gespeeld hebben dan 3de Provinciale. Wa ne zeveraar is me da seg, kent die vent wel iets van voetbal op dat niveau. Heeft hij op DAT niveau geshot ????????????????? denk het niet, afin ben er ZEKER van.

 • Jan Van Leive

  Indien we met Martinez en Van Puyvelde verder doen vrees ik dat we de 1/4 finales NIET halen

 • Janssens Paul

  Het enige doel van Degryse & co is om toch een paar spelers van Brugge mee naar het WK te krijgen én om Martinez op termijn te laten vervangen door hun vriendje Preudhomme... daar is hij al maanden mee bezig. Markske kan nog altijd zijn blauw-zwarte sympathie niet wegsteken, wat als journalist/analist toch wel zou mogen/moeten. En hij weet het toch altijd zo goed, maar meestal achteraf. De beste stuurlui, begrijp je?

 • Maurice Jonckheere

  Marc zou wel eens gelijk kunnen hebben, we hebben top spelers maar geen ploeg die aan elkaar hangt. De eerste blunder van de KBVB is al gebeurd met die zogezegde zanger voor het WK lied. De tweede blunder zal zijn de selectie met de bemoeienis van de KBVB vriendjespolitiek . De derde blunder zal zijn : eruit in de kwartfinales. Hopelijk ben ik verkeerd.

 • CAMIEL DUSOIR

  wat een gelul, zijn we gewoon van de bond, de ene kese weg een andere pierlawijt die bloemlezing houd over Martinez is daar, iets bewezen???, jongens met zo'n coatch gaan we eruit zoals Marc zegt, gèèn kwartfinles, wat een talent heeft ons land nu en wat een prutser die het gaat verknoeien, jammer belgen