Exclusief voor abonnees

Onze columnist over de uitval van Francky Dury: “Het bestand tussen clubwoordvoerders en scheidsrechters is opgeblazen”

Photo News

Francky Dury is every inch a gentleman. Tikje burgerlijk zelfs. Ik heb hem nog nooit horen vloeken langs de lijn en in het juichen wordt hij altijd lichtjes spastisch. Armen in de lucht als atoom: het verdwijnt even snel als het verschijnt. Francky is de betrouwbaarste stationschef van West-Vlaanderen.

Je hebt 23% van dit artikel gelezen
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marcel De Maesschalck

  Altijd hetzelfde met Dury. Ambras maken als hij zich verongelijkt voelt, maar vorige week met de doodschop van Sylla toch maar in beroep durven gaan, terwijl die voor de rest van het seizoen zou moeten geschorst worden.

 • Michel Roman

  Toch eens uitgebreid onderzoeken wat er tijdens die wedstrijd gebeurd is , want het was te opvallend inzake partijdigheid van Boterberg. Scheidsrechters kunnen fouten maken , maar dat was duidelijk moedwillig. Komt nog de VAR erbovenop , ja met Colemonts , in zijn tijd als scheidsrechter een notoir Zulte-Waregemhater. Dat hele zaakje zit hoegenaamd niet pluis , zoveel is zeker.

 • Thomas De Graeve

  Het is nu al duidelijk dat ZW moet degraderen. Moeten ze voor de 4e keer op 14 wedstrijden genoegen nemen met excuses van Verbiest, de baas van de scheidsrechters? Ze zijn loepzuiver bestolen. De VAR grijpt enkel in als het in hun nadeel is, als het in hun voordeel zou zijn zwijgt hij. Voor de degradatietopper volgend weekend zijn ze nu ook nog eens hun topschutten (onterecht) kwijt. Boterberg heeft ze dus nu al meer dan voor 1 match benadeeld.

 • Andre Ehlinger

  Ben supporter van Antwerp, maar Dury heeft gelijk op alle vlakken. Dubieuze arbitrage. Wat gaan we nog allemaal meemaken.

 • Ludo Thibis

  Voor zo een reactie werd Boloni tot 2x toe beboet en geschorst, dus Dury.. zo erg is den bond niet tegen u he..