Onze chef-voetbal trekt op dit aperitiefuur een Spaanse cava open: “Juicht! ‘Pozo’ blijft in ons voetbal”

BELGA

Se queda. Hij blijft, ‘Pozo’.

Alejandro Pozuelo (27) legt een jaarsalaris van 3 miljoen euro naast zich neer. Hij is trouw aan Racing Genk.

Maar vooral blijft ‘Pozo’ trouw aan zijn liefde voor het voetbal. Al-Ahli uit Saudie-Arabië is geen kleine club, maar voetbal krijgt in die contreien toch een andere invulling – in beleving en bezieling.

Pozuelo toont met zijn keuze dat hij een liefhebber is. Dat-ie houdt van de passie om van ‘winnen’ nog steeds de hoogste ambitie te maken.

Niet het geld, niet de zon, wél de titelstrijd met Racing Genk trok hem over de streep.

Wie in België van voetbal houdt, trekt op dit aperitiefuur een Spaanse cava open. Tapaatje. Jamón y queso. Onze competitie dreigde een ‘artiest’ minder te hebben.

Voor Club Brugge, Anderlecht en Standard is dit minder goed nieuws. Zij hadden de hoop dat bij de grote titelpretendent het koninginnenstuk zou wegvallen.

Philippe Clement slaakt opgelucht adem.

De Genkse delegatie straks op het Gala van de Gouden Schoen zal de bubbels rijkelijk laten vloeien. Eén en al zaalbrede glimlach.

Stel je voor dat ‘Pozo’ de Schoen wint…

Spaanse drama’s zijn zó steengoed.

Hij stond met één been in Djeddah. Welcome back, Alejandro Pozuelo.

Het Belgische voetbal juicht.

Hik.

Photo News11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Deprez

  Dat hij bleef is wat de hele Racing familie wenste natuurlijk, maar het zal niet zo eenvoudig geweest zijn voor POZO om al dat woestijngeld te laten liggen, want hij kon met dat geld het leven van zijn kinderen veilig stellen. Zeer moeilijke beslissing.

 • jenny charels

  Pozuelo : de man die zorgde voor het pijnlijkste moment van de avond. Toen nummer 3 werd afgeroepen stond Pozuelo recht ... omdat .... hij dacht gewonnen te hebben. Hoe pijnlijk is dat?.

 • Luc Verbrugghe

  Hopelijk slagen al onze ploegen er in hun sterkhouders hier te houden , al was het maar voor één seizoen langer . Op die manier krijgen we een sterkere competitie en zouden we eventueel kunnen bouwen aan meer weerwerk op Europees gebied . Ikzelf ben FCB dan, maar die 6 punten in de CL zijn u toch ook niet om van de daken te schreeuwen....

 • eric debanne

  Dikke proficiat voor zo'n speler ... Dat siert hem en hij zal nu nog meer op handen gedragen worden bij de supporters van Genk ...! Succes verder voor hem en genk samen !

 • Christiaan Goethals

  @bartholomeus jaspers. Zo sterk is dat ook weer niet, tweemaal verliezen tegen de laatste met "motor" Vanaken.....of was het driemaal.