Exclusief voor abonnees

Onze chef voetbal: “RSC Anderlecht is een droomfabriek. Dat is net zo vertederend als pijnlijk”

.
HLN/Photo News .

“Je gaat het pas zien als je het doorhebt”, sprak wijlen Johan Cruijff. Acht (8!) knapen die donderdagavond aan de aftrap verschenen bij Anderlecht zijn tweeëntwintig jaar of jonger – misschien zijn sommigen zelfs nog maagd. Dat is veel te veel van het goede, en in het minst om op constante basis – en met een ideaalbeeld over voetbal – te kunnen concurreren voor de prijzen. Het mentale en fysieke verval loert voortdurend om de hoek...

RSC Anderlecht is een droomfabriek. Make A Wish. Dat is net zo vertederend als pijnlijk.

Vandaar de quote van Frank Vercauteren, woensdag tijdens zijn persbabbel – met ferme nadruk: “Wij moeten élke wedstrijd, élke training állemaal top zijn – anders redden we het niet.”

Eén keer twee, drie jongens die niet aan de norm voldoen en dan kan deze selectie zelfs niet winnen van Eupen.

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ilse Verlinden

  Mij niet gelaten maat doe niet alsof dat dat een keuze is, dat is gewoon een noodzaak want er is geen geld voor deftige ervaren spelers. Die gene die wel betaalbaar zijn, zijn allemaal een risico (Kompany, Nasri, Chadli)

 • johan schatteman

  Zijn ze bij Anderlecht vergeten dat ze vroeger overal de beste spelers in de Belgische competitie gingen weghalen om op de bank te zetten en dat de jeugd het maar gehaald heeft omdat ze op jonge leeftijd daar zijn vertrokken. Ze wisten toen al als ze bleven kwam er toch niks van . Nb Anderlecht haalt zijn jeugd ook elders kijk maar naar big rom die komt van Bornem enz

 • Jean Emare

  Je kan dit enkel als er in elke linie ervaring is. Geen Chadli, Nasri of Trebel en achteraan ook geen Kompany. Dus waarover zit men hieronder te klagen? De ingeslagen weg is de goede op lange termijn.

 • marion vermoet

  Anderlecht dacht eventjes,wat Ajax kan kunnen wij ook,heb Anderlecht bezig gezien met de “jeugd”geen enkele speler zou in de basis staan bij Ajax,zo snel mogelijk ervaring erbij of het “grote”Anderlecht kan het de komende jaren wel vergeten ook maar een prijs te pakken!

 • danny buyse

  @Baldr VanHoek, Anderlecht zou zich beter ook wat meer met geld bezig houden want daar draait het tenslotte om. Grote verliezen de voorbije 2 jaar en een ploeg zoals Anderlecht die een zeer groot budget heeft kan zich geen talrijke van zulke jaren na mekaar veroorloven. Volgens mij als ik het bij het rechte eind heb heeft Marc Coecke zelfs nog een rechtszaak van meer dan 900 miljoen euro.