Exclusief voor abonnees

Onze chef voetbal: “Het is schreeuwlelijk maar Anderlecht lijkt de survivaltocht te gaan overleven”

James Lawrence en Thomas Didillon.
BELGA James Lawrence en Thomas Didillon.
Mooi was het niet, en na een halfuur leek Anderlecht klaar voor de slacht, maar met duelleren om elke bal pakte paars-wit een punt en had het zelfs uitzicht op de zege. Op karakter, heet dat dan mooi. Anderlecht verdient schouderklopjes in de tristesse.

«Het verschil tussen de twee clubs was erg groot. In het spel vond ik Brugge veel beter.»

Fred Rutten was voor de goede ­verstaander behoorlijk vernietigend voor Anderlecht. Hij gooide al meteen een nieuw salvo door de perszaal:

«In normale omstandigheden, als ­Anderlecht top is, kan ik nooit tevreden zijn met 4 op 6 tegen Antwerp en Brugge. Nu wel.»

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freek Groeneveld

  Qua kansen en inzet een beter RSCA dan fcb. Terecht commotie over fouten Santini. We mogen echter niet vergeten dat brugge pak punten heeft binnengehaald net dankzij dit soort voetbal. Hier was dat niet het geval want rsca pakte de verdiende 3 punten niet.

 • Rudi Meulemeester

  Ene Bruno Willems roept zichzelf uit tot 'neutrale supporter' en voegt er meteen aan toe dat Kums een penaltyfout beging omdat hij geen bal geraakte. Ik stel voor dat mijnheer Willems zich dan maar een neutrale tv aanschaft want er is duidelijk iets mis met de beelden die hij te zien krijgt. Als RSCA zo zwak was, vraag ik mij toch af hoe het dan in godsnaam mogelijk is dat FCB niet gewonnen heeft EN minder doelkansen had.

 • Allard Emile

  Waarom in godsnaam altijd terugkomen met het voetbal van HVH?? T'is gedeeld door hem dat Anderlecht in de penarie zit! Zijn koppige opstelling met een drie mansverdediging was catastrofaal en hij had er gewoon de spelers niet voor. Als ze PO1 halen zal dat dankzij Rutten zijn en basta! Met of zonder mooie voetbal. En sorry voor Brugge maar hoe zij spelen levert ook niet veel punten op de laatste tijd!

 • rik cappelle

  Fcb en betonvoetbal … jawadde ! Leonske het is hoog tijd dat ge uw pillen laat.

 • Denis Van den broeck

  Denk dat veel mensen een andere match gezien hebben . Brugge en Anderlecht zijn kwam niveau gelijk dat wil heel veel zeggen over de voetbal in België elk jaar zakt het niveau . Vroeger was het echt ne topper nu deed het pijn aan de ogen voor beide ploegen !!!