Vier verdachten in voetbalschandaal die enkelband kregen toch nog niet vrij: parket gaat in beroep

Van l naar r: Maria Bogojevska, de vriendin van Dejan Veljkovic, Karim Mejjati, Thierry Steemans en Dragan Siljanoski.
rv Van l naar r: Maria Bogojevska, de vriendin van Dejan Veljkovic, Karim Mejjati, Thierry Steemans en Dragan Siljanoski.
In het voetbalschandaal kan geen enkel verdachte naar huis met een enkelband. Het federaal parket heeft namelijk beroep aangetekend tegen de beslissing van de raadkamer van Tongeren. Dat bevestigt woordvoerder Wenke Roggen. “Voorlopig blijven de negen verdachten inderdaad in de cel”, zegt Roggen. 

Dinsdagavond laat besliste de raadkamer in Tongeren dat de vriendin van Dejan Veljkovic, KV Mechelen-bestuurslid Thierry Steemans, makelaars Dragan Siljanoski en Karim Mejjati hun voorlopige hechtenis onder elektronisch toezicht thuis verder kunnen uitzweten. Maar dat verhindert het federaal parket nu dus. Advocaat Sven Mary, die makelaar Mejjati bijstaat, is verbolgen. “De eenvoud waarmee het parket hoger beroep aantekent, toont aan hoe weinig begrip men heeft met betrekking tot de wet op voorlopige hechtenis en de alternatieven die deze wet biedt”, zegt Mary. De verdachten blijven nu al zeker nog twee weken, tot de zitting van de kamer van inbeschuldigingstelling, in de cel.

De raadkamer besliste gisteren ook dat vijf andere verdachten wél sowieso in de cel moesten blijven. Het gaat om de drie makelaars Mogi Bayat, Dejan Veljkovic en Laurent Denis, scheidsrechter Bart Vertenten en Olivier Somers, bestuurder van KV Mechelen. 
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc polfliet

  Het is nooit anders geweest en zal nooit veranderen, ALLES in de maatschappij wordt gemanipuleerd , en dit overal ter wereld.

 • Patrick Braekeveldt

  Binnenkort Jupiler Pro League rechtstreeks vanuit Leuven-Centraal !

 • Maria de swert

  Wie is er nu weer destijds met die affaire van KB Lux en de Panama Papers allemaal voor een geruime tijd in de cel gevlogen en volgens mij ging dat ook over witwaspraktijken en belastingontduiking , ben die namen toch vergeten zeker !!!!!!!

 • VERONIQUE SAERENS

  Matchfixing de laatste 2-3 matchen vant seizoen is van alle tijden. Wie dat niet weet, komt van Mars

 • Jos Goris

  Sven Mary is precies toch nie goe bezig,verliest ranking op de andere !

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00