Nederlandse voetbalbond: "Pas op voor manipulatie bij oefenwedstrijden"

ANP
De Nederlandse voetbalbond doet een herhaalde oproep aan de profclubs om extra alert te zijn op de organisatie van oefenduels tijdens een trainingsstage in de komende winterstop in het buitenland. Aanleiding is de berichtgeving in de Volkskrant vandaag over de arrestatie van een 42-jarige Singaporees.

Volgens de openbare aanklager zou de man een bedrag van 25.000 euro hebben betaald aan drie Macedoniërs om het oefenduel van VVV-Venlo tegen Charleroi (1-0) in januari 2013 te manipuleren. Eén van deze lieden zou tot het arbitrale trio bij de verdachte wedstrijd hebben behoord.

"Wij kenden deze zaak zelf nog niet, maar we weten wel dat dergelijke oefenwedstrijden een verhoogd risico hebben", liet een KNVB-woordvoerder weten. "Zonder met een beschuldigende vinger richting VVV te wijzen, herhalen we bij deze wel onze oproep van begin dit jaar: sta bij de organisatie van dit soort oefenwedstrijden stil bij risico's op manipulatie. Weet met wie je zaken doet, wie de wedstrijd organiseert en zorg ervoor dat de bond van het land waarin je speelt de arbitrage aanstelt."Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00