Geschorste ref Sébastien Delferière wil opnieuw fluiten: “Wist niet dat Veljkovic een spelersmakelaar was”

Links: Sébastien Delferière, rechts: Dejan Veljkovic.
pn Links: Sébastien Delferière, rechts: Dejan Veljkovic.
“Mijn cliënt wist helemaal niet dat Dejan Veljkovic een spelersmakelaar was.” Dat zegt Didier De Quevy, de advocaat die de voorlopig op non-actief gezette scheidsrechter Sébastien Delferière verdedigt, aan de krant Le Soir. De man geeft wel toe dat de ref, die straks opnieuw wil fluiten, een korting gekregen heeft op de aankoop van een nieuwe wagen.

Terwijl vanochtend negen verdachten voor de raadkamer van Tongeren verschenen om te vernemen of ze langer achter de tralies moeten blijven, heeft de advocaat van Sébastien Delferière bij de krant Le Soir voor de onschuld van zijn cliënt gepleit. “Hij is helemaal niet betrokken bij matchfixing. Het klopt wel dat hij een korting van 1% ontvangen heeft bij de aankoop van een rode Audi en erkent dat hij bevriend was met Veljkovic. Een man die hij toevallig ontmoet heeft en van wie hij zelfs niet wist dat hij een spelersmakelaar was”, aldus Didier De Quevy. Het verhaal als zou Delferière een tweedehandswagen gekocht hebben om die vervolgens door te verkopen aan iemand uit de entourage van Veljkovic, wordt door de advocaat ontkend.

Autohandelaar Francois Thoen uit Aalst stelde vorige week dat Sébastien Delferière bij hem een Audi gekocht had.
TV Oost Autohandelaar Francois Thoen uit Aalst stelde vorige week dat Sébastien Delferière bij hem een Audi gekocht had.

Sébastien Delferière werd donderdag onder voorwaarden vrijgelaten, nadat hij enkele uren ondervraagd werd en is in verdenking gesteld voor private corruptie in het grootschalig voetbalschandaal. Tot het moment van een uitspraak, is hij geschorst als scheidsrechter en heeft hij een verbod opgelegd gekregen om zijn halftijds werk bij de Belgische bond te hervatten, net zoals hij geen contact mag hebben met spelersmakelaars. Een verbod dat geldt voor drie maanden en hernieuwbaar is.

Sébastien Delferière hier als videoref.
Photo News Sébastien Delferière hier als videoref.

Volgens de advocaat verkeert Delferière in een “erbarmelijke toestand”. De Quevy: “Hij begrijpt niet wat er gebeurt, ik heb een man in tranen gezien. Het is schandalig en compleet buitensporig waarvan mijn cliënt verdacht wordt, terwijl het vermoeden van onschuld in dit dossier niet gerespecteerd wordt.” Delferière en zijn advocaat gaan voor de vrijspraak en de scheidsrechter wil een procedure ter rehabilitatie starten om zo opnieuw te kunnen fluiten.

Sebastien Delferière met zijn vader David, die als voorzitter van het Belgische vrouwenvoetbal ook voor de Belgische bond werkt.
Photo News Sebastien Delferière met zijn vader David, die als voorzitter van het Belgische vrouwenvoetbal ook voor de Belgische bond werkt.156 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wim Peeters

  Heel dit proces is los zand en sensatie van een onderzoeksrechter die ook voor de KBVB werkt en die waarschijnlijk niet genoeg in de belangstelling stond. Tegen Vertenten hebben ze ook geen bewijs maar die zit nog vast omdat hij niets bekend, Delferière heeft dat wel gedaan met zijn bekentenis van ocharme 1% korting.

 • didier de coster

  wat een belachelijke opmerking van "ik wist niet dat hij makelaar was " met die opmerking goit hij nu zijn eigen reeds gebroken ruiten twee keer uit, ik dacht dat hij nog ging wegkomen met een schorsing maar nee hij verprutst nu zelf alles ; cobw

 • Patricia Guille

  Ja ze denken dat wij achterlijk zijn wa maakt hen da uit wij kijken toch weer terug na voetbal en hij steekt de centen in zijne zak

 • Peter Schelkens

  Speel gewoon verder 't is toch maar voetbal het is al bij de top van de KBVB dat de corruptie begint waarom mogen de kleintjes dan ni foefelen, als dat niet mag ga dan niet naar het voetbal

 • Patrick Weyers

  En hoeveel heeft die vriend (zonder gekend beroep) onder tafel geschoven?

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00