Club van Jean-François Gillet 'kocht' vijf duels om degradatie te ontlopen

PHOTO_NEWS

In Italië is opnieuw een affaire van matchfixing aan het licht gekomen. Zeven bestuursleden van Catania, een club uit de Serie B, zijn begin deze week gearresteerd omdat ze volgens het gerecht "ervan verdacht worden de resultaten van wedstrijden waarbij Catania betrokken was, te hebben gemanipuleerd". Bij de opgepakte personen is ondermeer Catania-voorzitter Antonio Pulvirenti. Spelers van Catania worden voorlopig niet in beschuldiging gesteld.

Tijdens een persconferentie gaf het gerecht deze voormiddag meer uitleg over de omkoopzaak. Catania zou in april en mei van dit jaar vijf wedstrijden hebben omgekocht, met de bedoeling de degradatie te ontlopen. Het gaat om de wedstrijden Varese - Catania (0-3), Catania - Trapani (4-1), Latina - Catania (1-2), Catania - Ternana (2-0), Catania - Livorno (1-1).

Catania degradeerde in 2014 uit de Serie A en eindigde het voorbije seizoen op de vijftiende plaats in de Serie B, drie punten boven de degradatiezone. Rode Duivel Jean-François Gillet, die in januari overkwam van Torino, stond er het voorbije halfjaar tussen de palen.