Antwerp benadrukt onschuld in onderzoek naar matchfixing

BELGA
Voetbalclub Antwerp zegt "recht in haar schoenen te staan" in het onderzoek naar matchfixing waarover het Europees Parlement dinsdag berichtte. Dat benadrukt de tweedeklasser in een bericht op zijn website.

De anticorruptiecel van het Europees Parlement gaf gisteren een lijst vrij van wedstrijden die afgelopen seizoen vermoedelijk vervalst zijn. Ook twee matchen van RAEC Bergen in tweede klasse, thuis tegen Dessel (0-0, 19/04) en op verplaatsing tegen Antwerp (1-0, 25/04), en een oefenwedstrijd tussen KV Oostende en het Albanese Skënderbeu (4-0, 11/01) staan op de lijst.

"Antwerp is zelf geen rechtstreeks betrokken partij", benadrukt het stamnummer 1. "We herinneren ons van die laatste wedstrijd van het afgelopen seizoen een sportieve krachtmeting waarbij Antwerp uiteindelijk met 1-0 aan het langste eind trok. Wat lang in het geheugen gegrift zal staan, is de enorme beleving van de spelers, entourage en supporters van beide clubs tijdens en na de wedstrijd."

"RAFC voert sportieve integriteit hoog in het vaandel, en staat recht in haar schoenen", aldus de 'Great Old'. "We zullen dus ook onze volle medewerking verlenen aan een onderzoek, indien dit gevraagd zou worden."