Open Vld Leuven biedt actieve steun aan 'OHL op DREEF'

photo_news
Open Vld Leuven staat achter het initiatief van de groep die gisteren onder het motto 'OHL op DREEF' een campagne lanceerde om een lokaal alternatief te vinden voor de mogelijke verkoop van voetbalclub Oud-Heverlee-Leuven aan buitenlandse investeerders. De partij wil met hen aan tafel zitten om de verschillende opties te bespreken. Onder de 30-koppige groep bevindt zich naast ex-OHL-spelers, mediamensen en lokale zakenmensen ook Rode Duivel en Leuvenaar Dries Mertens.

Dat een Chinese investeringsmaatschappij OHL zou opkopen wordt door gemeenteraadslid Sabine Bovend'aerde (Open Vld) bestempeld als "een slag in het gezicht van menig voetbalsupporter, maar nog erger van alle jonge spelers die er dag in dag uit al hun energie in stoppen om deze ploeg van de basis uit op te bouwen".

"De maatschappelijke waarde van voetbal, voor zowel jongeren als de supportersgroep, is van te grote waarde om dit zo maar over te laten aan een buitenlandse investeringsgroep zonder enige verbondenheid met de club", zo zegt Bovend'aerde.

Photo News