OHL huldigt vertrekkende Ruytinx voor duel tegen Eupen

BELGA
Oud-Heverlee Leuven plant donderdag voor de match tegen Eupen een huldiging van Bjorn 'El Toro' Ruytinx, die tien jaar lang als aanvaller speelde bij de fusieclub, maar volgend seizoen voor KV Oostende uitkomt.

De 33-jarige Ruytinx vormde in het verleden bij OHL een aanvalsduo met onder meer François Sterchele, Toni Brogno en Hamdi Harbaoui. Met 11 doelpunten was hij dit seizoen opnieuw topscorer bij de Leuvenaren.

"Voor de match gaan we Bjorn uitgebreid in de bloemen zetten. Ook van de supporters zal hij ongetwijfeld een mooi afscheid krijgen. Hij is een clubmonument, die 10 jaar alles gegeven heeft en die we niet zomaar kunnen laten vertrekken. Ook voor de supporters is hij een boegbeeld. We wensen hem het allerbeste bij Oostende en hopen hem ooit nog eens op het veld tegen te komen", aldus OHL-woordvoerder Chris Vandenbroeck.

Na de degradatie naar tweede klasse blijft OHL niet bij de pakken zitten. Uiterlijk volgende week wordt een technisch directeur aangesteld, die samen met de sportief verantwoordelijke bevoegd wordt voor het sportieve beleid. OHL wacht om een beslissing over de trainer te nemen tot deze technisch directeur aangesteld is. Er is vanzelfsprekend enige haast mee gemoeid. Over een maand beginnen de trainingen voor het nieuwe seizoen.