OHL hervat vier weken na promotie: "Er komt zeker nog versterking"

Op de foto herkent u Nicolas Delporte, Jovan Kostovski, Flavien Le Postollec en Yohan Croizet (vlnr.)
BELGA Op de foto herkent u Nicolas Delporte, Jovan Kostovski, Flavien Le Postollec en Yohan Croizet (vlnr.)
Vier weken na de viering van de promotie naar eerste klasse heeft Oud-Heverlee Leuven de sportieve activiteiten hervat. Vandaag en morgen worden de circa 20 kernspelers aan allerlei testen onderworpen in het UZ Pellenberg en de Sportoase. Pas woensdag staat de eerste echte gezamenlijke training op het programma.

Onder de aanwezigen vandaag ook de eerste drie aanwinsten van het seizoen: Jordan Remacle (ex-Lokeren), Romero Regales (Lommel) en Pierre-Yves Ngawa (Lierse). Enkele kernspelers van vorig seizoen zoals Ben Yagan, Abdul-Yakuni Iddi, Matthias Trenson en Ibrahim Somé verlieten inmiddels de club, die nog op zoek is naar één of meerdere versterkingen in elke linie.

"Het is onze ambitie om in de loop van het seizoen zo snel mogelijk zeker te zijn van het behoud, zodat we niet tot het einde moeten achterom kijken", verklaarde woordvoerder Chris Vandebroeck. "We hopen die zekerheid al tegen de winterstop te verwerven. Met matchen tegen Genk en Anderlecht beginnen we loodzwaar, maar die eerste matchen hopen we zonder kleerscheuren doorkomen. Er komen zeker nog versterkingen bij. De trainer heeft zijn wensen kenbaar gemaakt. De sportieve cel is er volop mee bezig en houdt er in de mate van het mogelijke rekening mee. Op termijn willen we een stabiele eersteklasser worden."

Woensdagavond speelt OHL zijn eerste oefenmatch op het veld van VK Linden. OHL vangt de competitie aan met een uitmatch in Genk op 25 juli.

BELGA
BELGA
De drie aanwinsten van OHL: Pierre-Yves Ngawa (l), Romero Regales (m) en Jordan Remacle (r)
BELGA De drie aanwinsten van OHL: Pierre-Yves Ngawa (l), Romero Regales (m) en Jordan Remacle (r)
BELGA
BELGA
BELGA