OHL degradeert naar 2e klasse; laatste speeldag moet voor beslissing zorgen

BELGA
OH Leuven zien we volgend seizoen niet in meer in de eerste klasse terug. De ploeg van trainer Ivan Leko verloor vandaag met het kleinste verschil op bezoek bij Moeskroen-Péruwelz. Met nog één speeldag te gaan kan OHL de eindronde niet meer winnen. Eupen en STVV hielden elkaar in evenwicht en daardoor kunnen nog drie ploegen de promotie afdwingen. De laatste speeldag moet voor de beslissing zorgen.

Eupen kon vandaag al de promotie vieren. Daarvoor diende het STVV te verslaan en moest Moeskroen-Péruwelz gelijkspelen tegen OH Leuven. Dit ideale scenario voor de club uit de Oostkantons kwam echter niet uit.

Zelf speelde Eupen 2-2 gelijk tegen STVV. Bassey en Diagne zorgden voor de 2-0 ruststand. Na de pauze milderde Aoulad op strafschop, waarna Somé voor de gelijkmaker zorgde. Tien minuten voor affluiten liep Eupen-speler Schouterden nog tegen een rode kaart.

OHL diende vandaag de confrontatie met Moeskroen-Péruwelz winnend af te sluiten om nog een kans te maken ook volgend seizoen in de Jupiler Pro league aan te treden. De Leuvenaren verloren echter met 1-0 bij de Henegouwers. Badri lukte de enige treffer van de partij.

In de stand leiden Moeskroen-Péruwelz en Eupen met acht punten. Sint-Truiden is derde met zeven punten, voor OH Leuven (4). Op de zesde en laatste speeldag gaat Eupen donderdag op bezoek bij OH Leuven. Sint-Truiden ontvangt dan Moeskroen-Péruwelz.