OH Leuven wint thuis niet van Moeskroen-Peruwelz, Eupen klopt STVV

Ibou miste in blessuretijd een strafschop
BELGA Ibou miste in blessuretijd een strafschop
OH Leuven heeft zijn start in de eindronde met de tweedeklassers deels gemist. De ploeg van Ivan Leko geraakte op eigen veld niet voorbij Moeskroen-Peruwelz: 0-0. OHL kreeg in de toegevoegde tijd een strafschop na een overtreding op Bjorn Ruytinx, maar Ibou knalde op de lat.

In de tweede wedstrijd verloor Sint-Truiden thuis met 2-3 van Eupen. STVV kwam na 4 minuten 1-0 voor via Kenne, die een eigen doelpunt scoorde. Schouterden maakte na 11 minuten gelijk, maar opnieuw vijf minuten later lukte Daeseleire de 2-1. Lallemand maakte, na een half uur spelen, de 2-2. Vlak voor affluiten besliste Kenne de partij (2-3). Thuisspeler Erichot kreeg in de toegevoegde tijd nog rood.

Op 8 mei staat de tweede speeldag op het programma: Eupen-OH Leuven en Moeskroen-Peruwelz-STVV zijn dan de affiches. De winnaar van de eindronde speelt volgend seizoen in de Jupiler Pro League. De drie andere clubs komen uit in de Belgacom League (tweede klasse).

BELGA
BELGA
BELGA

Stand na de eerste speeldag van de eindronde met als inzet een plaats in de Jupiler Pro League 2014-2015:
1. Eupen 1 1 0 0 3-2 3
2. Moeskroen-Peruwelz 1 0 0 1 0-0 1
. OH Leuven 1 0 0 1 0-0 1
4. Sint-Truiden 1 0 1 0 2-3 0

De winnaar speelt volgend seizoen in de Jupiler Pro League (1e klasse), de drie andere clubs in de Belgacom League (2e klasse).