Jordan Remacle keert terug naar Oud-Heverlee Leuven

REUTERS
De 28-jarige flankaanvaller Jordan Remacle heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij promovendus Oud-Heverlee Leuven. Remacle komt over van Lokeren, maar speelde van 2010 tot 2012 al twee seizoenen voor OHL.

In zijn eerste seizoen bij OHL vormde hij voorin een uitstekend duo met Hamdi Harbaoui en had hij op die manier een groot aandeel in de promotie naar eerste klasse. In zijn tweede Leuvens seizoen had hij met 15 treffers een belangrijk aandeel in het behoud. Het is voor OHL de eerste inkomende transfer van het seizoen.

Remacle zette in het seizoen 2003-2004 op 16-jarige leeftijd zijn eerste stappen in het betaald voetbal bij Racing Genk. In de periode 2006-2010 speelde hij achtereenvolgens voor de Nederlandse ploegen RKC Waalwijk, Helmond Sport en RBC Roosendaal. Toenmalig OHL-coach Ronny Van Geneugden, die Remacle bij Genk had laten debuteren, haalde hem in de zomer van 2010 naar Leuven. Na twee seizoenen OHL trok hij naar Gent, dat hem in 2013 uitleende aan Waasland Beveren. De voorbije twee seizoenen verdedigde hij de kleuren van SK Lokeren.