Jacky Mathijssen: "Zo snel mogelijk terug naar eerste met OHL"

Jacky Mathijssen
BELGA Jacky Mathijssen
Tijdens zijn eerste persconferentie als nieuwe trainer van tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven heeft Jacky Mathijssen deze morgen aangegeven dat hij met deze ploeg zo snel mogelijk terug naar eerste klasse wil. Mathijssen wil OHL laten pieken tijdens de eindronde in mei waarvoor de ploeg zich reeds plaatste. "Als dat niet lukt, gaan we volgend seizoen vol voor het kampioenschap", aldus Mathijssen.

Eind vorige week maakte het bestuur van OHL bekend dat het Mathijssen had aangesteld als opvolger van Ivan Leko, die enkele weken geleden aan de deur werd gezet. De gewezen keeper, die eerder aan de slag was als trainer van onder meer Club Brugge, Beerschot, Sint-Truiden, Sporting Charleroi en Lokeren, kreeg een contract voor anderhalf jaar. Vorig seizoen trainde hij enkele maanden de Griekse tweedeklasser Fostiras. Mathijssen gaat net zoals in deze Griekse periode voor de fysieke trainingen samenwerken met Sven Vandenbroeck.

"Ik had andere aanbiedingen, vooral uit het buitenland, maar had geen zin in degradatievoetbal. Ik koos voor OHL omdat het een positieve uitdaging is. Ik wil meehelpen aan het moois dat men hier aan het opbouwen is. OHL is qua omkadering een eersteklasser die momenteel in tweede klasse voetbalt. 2014 was voor de club een jaar om snel te vergeten", aldus Mathijssen.

"Het team moet over drie maanden top zijn als we de eindronde spelen voor de promotie naar eerste klasse. De komende maanden gaan we die eindronde als een voordeel gebruiken om dingen uit te testen waar je anders minder kans toe krijgt. Wat de spelersgroep betreft vertrek ik van een blanco blad. Het is pas na de eerste match op 18 januari thuis tegen leider Sint-Truiden dat ik de clubleiding zal aangeven op welke posities ik er eventueel spelers bij wil en welke spelers mogen vertrekken", besloot Mathijssen.