Ivan Leko krijgt de bons bij OHL

BELGA
De Kroaat Ivan Leko (36) is geen trainer meer van Oud-Heverlee Leuven. Dat meldt de tweedeklasser vrijdag op zijn website. De teleurstellende zesde plaats halfweg de competitie en het mindere spel van de voorbije maanden kosten Leko zijn job, zo klinkt het. "Het bestuur wil met dit ontslag ook duidelijk stellen dat het nog steeds in de titelkansen gelooft, ondanks de 10 punten achterstand op Sint-Truiden."

Leko nam vorig seizoen, in februari, over van Herman Vermeulen en leidde de club via barragewedstrijden tegen Bergen naar de eindronde. In die eindronde met de tweedeklassers kon de Kroaat de degradatie naar tweede klasse niet afwenden. Toch mocht hij aanblijven.

Het nieuwe seizoen begon veelbelovend met de eerste periodetitel maar sindsdien gaat het bergaf. Vooral in eigen huis liet OHL dure punten liggen.

"Het bestuur wil Leko bedanken voor het behalen van de eindronde vorig seizoen en voor het ticket voor de eindronde deze campagne. Iedereen die OHL een warm hart toedraagt, wenst de Kroaat veel succes in zijn verdere carrière", besluit de mededeling.

T2 Hans Vander Elst neemt de taken van Leko voorlopig over.