Heel wat kapers op de kust, maar broers Sula kiezen voor school en blijven bij OHL

Din (l) en Drin Sula
Sula Din (l) en Drin Sula
Oud-Heverlee Leuven mag zich op de borst kloppen dat het de broers Sula voor drie jaar aan de club heeft kunnen binden. De Leuvenaars hadden daarvoor heel wat binnenlandse (en buitenlandse) concurrentie, maar de jongens kiezen na lang nadenken voor het project van OHL. Zowel Din als Drin studeren Latijn en geven op dit moment de voorkeur aan de school dan aan een onzeker voetbalavontuur.

Din Sula (17) is een centrumspits of aanvallende middenvelder en speelt sinds dit seizoen bij de beloften. Hij is een echte goalgetter, die interesse genoot van meerdere clubs. Vorige maand ging hij nog testen bij de Engelse eersteklasser Aston Villa. Volgend seizoen wordt hij volwaardig lid van de A-kern.

Drin (16) speelde regelmatig een leeftijdscategorie hoger en is van origine een creatieve en linksvoetige centrale middenvelder. Hij heeft de gave om met één slimme tik iemand af te zonderen voor doel. Drin zal het komende seizoen aanvatten bij U19 en de beloften.

De strijd om de broers was hevig. OHL is er echter in geslaagd om de broers Sula en hun entourage te overtuigen te kiezen voor een langetermijnproject in de club waar ze zich thuis voelen. Dat ze voorrang geven aan hun studies latijn bleek een doorslaggevende factor.

Sula