Aston Villa zet grote middelen in om deze 16-jarige Belg te overtuigen

Din Sula test momenteel bij Aston Villa, de club van Rode Duivel Christian Benteke
Sula Din Sula test momenteel bij Aston Villa, de club van Rode Duivel Christian Benteke
Oud-Heverlee Leuven mag dan wel in tweede klasse zijn beland, hun jeugdspelers blijven druk gesolliciteerd. Zo test de 16-jarige Din Sula momenteel bij Aston Villa, de club van Christian Benteke. Sula, een Belg van Kosovaarse afkomst, is een fysiek sterke aanvaller die dit seizoen al 37 keer scoorde bij de U17 én de beloften van de tweedeklasser. Ook verschillende Belgische topclubs hebben al geïnformeerd.

Topclubs als Manchester United, Manchester City, Chelsea, Tottenham, Liverpool speuren al jaren naar jong, Belgisch talent en nu dus ook Aston Villa. Sula en zijn entourage werden begin deze week als koningen ontvangen in Birmingham. Er volgde onder meer een vlotte kennismaking met de bestuurstop, een bezoekje aan oefencomplex Bodymoor Heath, een foto met het truitje van Benteke in de kleedkamers van Villa Park en tickets voor het duel van zaterdag tegen Stoke City. Het mag duidelijk zijn dat 'The Villans' een charmeoffensief hebben ingezet in de hoop om Sula te overtuigen.

Even poseren voor het clublogo
Sula Even poseren voor het clublogo

Nog geen contract
Sula's trial eindigt zondag. Daarna keert hij sowieso zonder contract terug naar Leuven, want de entourage van de speler wil niets overhaasten. Naast Aston Villa houden verschillende Belgische eersteklassers zich stand-by. Zo worden Racing Genk, Club Brugge en Anderlecht genoemd, alsook een andere buitenlandse club maar concreet is hun interesse in de energieke en veelscorende spits niet.

En in het stadion
Sula En in het stadion

Broer
Er staat met de 15-jarige Drin trouwens nog een Sula te trappelen. Drin is een technisch begaafde middenvelder die voor de U16 van OHL uitkomt, af en toe ook al U17. De broers werden opgeleid bij Diegem. In 2011 kozen ze voor het project van OHL. Een selectie voor de nationale jeugdploegen zat er tot dusver voor geen van beide in.

Maar er moet tussendoor ook getraind worden natuurlijk
Sula Maar er moet tussendoor ook getraind worden natuurlijk
De broers Sula tijdens een match op Club Brugge: Din (links) en Drin (rechts)
Sula De broers Sula tijdens een match op Club Brugge: Din (links) en Drin (rechts)