“Stroompanne vrijdagochtend wellicht oorzaak van defect lichtinstallatie OHL”

Scheidsrechter Jordi Vermeire beëindigt de wedstrijd na aanhoudende elektriciteitsproblemen.
Photo News Scheidsrechter Jordi Vermeire beëindigt de wedstrijd na aanhoudende elektriciteitsproblemen.
Het bestuur van OH Leuven vermoedt dat een stroompanne, die gisterenochtend de Kardinaal Mercierlaan aan het stadion trof, meer dan waarschijnlijk de oorzaak is van het defect van de lichtinstallatie gisterenavond tijdens de match OH Leuven-Union. Dat meldt OH Leuven in een mededeling. 

Als gevolg van de problemen met de stroomvoorziening en het herhaaldelijk uitvallen van de lichtinstallaties bovenop de noordelijke tribune besloot scheidsrechter Jordy Vermeire gisterenavond de match OHL-Union na ongeveer 50 minuten definitief stop te zetten. De stand op dat ogenblik was nog 0-0.

De lichtinstallaties bovenop de noordelijke tribune vielen herhaaldelijk uit.
Photo News De lichtinstallaties bovenop de noordelijke tribune vielen herhaaldelijk uit.

Tijdens een mondelinge toelichting na de wedstrijd stelde Filip Van Doorslaer, Chief Commercial Officer van OHL, "dat de club er inderdaad vanuit gaat dat de oorzaak van het defect aan de lichtinstallatie buiten het stadion ligt". "Het is de eerste keer in jaren dat we geconfronteerd worden met een dergelijke probleem en net vandaag was er die zware stroompanne in de Kardinaal Mercierlaan. We laten het aan specialisten om het oorzakelijk verband verder uit te zoeken. Het is vervolgens aan de KBVB om een beslissing te nemen", aldus Van Doorslaer.

Overeenkomstig de reglementen van de KBVB heeft de thuisspelende club in geval van een probleem met de lichtinstallatie maximaal 30 minuten de tijd om dit op te lossen. Bij overschrijding van deze termijn zoals vrijdagavond bij OH Leuven is het aan de appreciatie van de scheidsrechter om de wedstrijd al dan niet stil te leggen. Volgens Van Doorslaer beschikte het Leuvense stadion ook tijdens de periodes van het defect echter steeds over meer dan 800 lux lichtsterkte die minimaal vereist wordt door de Proximus League.

“Aan KBVB om beslissing te nemen”

Bij Union sprak ook hulptrainer Karel Geeraerts, die in het verleden nog drie seizoenen bij OH Leuven speelde, zich niet uit over hoe het nu verder moet. "Er zijn verschillende scenario's mogelijk en het is aan de KBVB om een beslissing te nemen", aldus Geeraerts die zich ook sterk verbaasde dat een dergelijk probleem zich bij OH Leuven voordeed.  "In mijn tijd bij OHL was alles altijd prima in orde." Geeraerts betreurde het stopzetten van de match sterk. "Het gebeurde in een fase van de match waar we echt goed bezig waren. Om nog in aanmerking te komen voor het eerste periodekampioenschap moesten we hier immers winnen." 

Scheidsrechter Jordy Vermeire beëindigt de wedstrijd tussen OH Leuven en Union.
BELGA Scheidsrechter Jordy Vermeire beëindigt de wedstrijd tussen OH Leuven en Union.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Duyssens

  Er wordt weer veel gezeverd en rond de pot gedraaid. Als de stroompanne buiten het stadion opgelost is en dit doet zich alleen voor binnen het stadion, kan het geen gevolg zijn van de externe installatie. Wat zich hier voor doet kan in zoverre het gevolg zijn van de externe panne als er door deze panne een beveiliging binnen de interne installatie beschadigd is en alzo regelmatig uitvalt. Het is een klein gedeelte van de installatie dat regelmatig uitvalt.

 • ERIK CORNELIS

  Het was nog licht genoeg en zeker , na 30 minuten.Union heeft niets te verliezen en speculeert op 0-5 en ja , Leuven hoort niet bij de grote 5 dan kan alles bij de KBVB.

 • Jos? Thijs

  Ik herinner mij een wedstrijd in Peruwelz in de derde klasse toen, licht was uitgevallen daar op een zaterdag avond. De betroffen club dacht toen ook dat ze gewonnen hadden, zelfs al was de stand toen 2-1 voor de thuisploeg. Nee nee, de bezoekers zijn toen twee dagen na het einde van de competitie terug moeten gaan, omdat de thuisploeg dan kon kampioen spelen en samen gaan met Moeskroen.

 • Flor Peeters

  Zou het niet eerlijk zijn om de wedstrijd op latere datum te hervatten op de minuut dat ze afgefloten werd, verliezen met 0-5 zou er ver over zijn.