OEFENWEDSTRIJDEN. Anderlecht niet voorbij KSK Heist - AA Gent wint moeizaam tegen Drongen

Photo News
RSC Anderlecht is er niet in geslaagd zijn tweede voorbereidingswedstrijd op het nieuwe seizoen te winnen. De oefenpot op het veld van KSK Heist, een club uit de eerste nationale amateurklasse, eindigde op een 1-1 gelijkspel.

Paars-wit trainde donderdag voor het eerst en nam het gisteren al op tegen RWDM. Zonder veel glans won Anderlecht de Brusselse derby met 1-0 dankzij Landry Dimata. De spits van Wolfsburg verliet Molenbeek wel geblesseerd en bleef in Heist aan de kant. Ondanks weinig inspirerend voetbal klom de Belgische recordkampioen op voorsprong via Amuzu. In een zwakke tweede helft kwamen de Kempense amateurs op gelijke hoogte via Tambeur. Anderlecht zocht het winnende doelpunt, maar scoren lukte niet meer. Na de twee moeilijke oefenmatchen trekt paars-wit op stage.

Photo News

In zijn seizoensopener koos Standard voor een korte verplaatsing naar Sprimont. Het jonge elftal van Michel Preud'homme liep al snel 0-4 uit, dankzij Patoulidis, Emond (2x) en nieuwkomer Bastien, die als nummer 10 werd uitgespeeld. In een matige tweede helft slaagde Sprimont erin twee keer te scoren, Liongola legde de 2-5 eindstand vast.

KV Kortrijk zakte voor zijn eerste voorbereidingsmatch op het nieuwe seizoen af naar derdeprovincialer Bissegem. De thuisploeg kwam al heel vroeg verrassend op voorsprong en hield die ook een halfuur vast, maar de Kerels stelden nadien orde op zaken. Chevalier (2x), tester Kamara, Stojanovic (2x), Atal, Gantois, Hoxha en Prez maakten er 1-9 van. Coach Glen De Boeck was na drie trainingen tevreden met de geleverde prestatie. Kamara maakte bovendien een goede indruk. "Het is aan ons om het potentieel eruit te halen", aldus De Boeck.

Waasland-Beveren oefende voor het eerst in aanloop naar het nieuwe seizoen tegen tweedeprovincialer Vrasene. Zonder veel moeite namen "De Leeuwen" met 0-4 de maat van de Oost-Vlamingen. Heymans (2x), Sadiku en Ndao stonden aan het kanon.

Archiefbeeld.
BELGA Archiefbeeld.

Eén dag na een klinkende 0-8-overwinning bij RC Gent, boekte AA Gent een moeizame tweede zege tegen Drongen. Het was de Buffalo’s aan te zien dat ze gisteravond al een oefenwedstrijd hadden gespeeld en dat ze in de aanloop naar de match ook nog eens een training in de benen hadden. 

Toch was de eerste helft tegen eersteprovincialer Drongen van een bedroevend niveau. Doelgevaar was er nauwelijks, foute passes stapelden zich op. Enkel Verstraete en Kubo acteerden in de eerste periode op niveau. De aanwinsten Mostafa en Dompé hebben duidelijk nog tijd nodig.

Na de rust ging de bal een stuk vlotter rond bij AA Gent. Het is allemaal nog vroeg, maar Plastun en Limbombe lijken nu al echte versterkingen. Ook Neto had zijn aandeel in het betere spel van de Buffalo’s. De Canadees Jonathan David – die dit seizoen bij de A-kern komt – bracht ook beterschap ten opzichte van Sylla. Hij zorgde met twee goals ook voor voorsprong voor de Buffalo’s.

Janga, Dejaegere, Yaremchuk en Chakvetadze (pikt maandag aan bij de groep) beperkte zich tot loopwerk. Kalu, Simon en Esiti kwamen nog niet in actie. (RN)

AA GENT voor rust: Thoelen; Foket, Burssens, Rosted, Asare; Van de Wiel, Kubo, Verstraete; Mostafa, Sylla en Dompé.

AA GENT na rust: Swolfs; Lloci, Plastun, De Smet, Davidzada; Neto, Andrijasevic, Raskin; Limbombe, David en Koita.

DOELPUNTEN: 34’ Samimi (1-0), 44’ Kubo (1-1), 66 David (1-2), 82’ David (1-3)

Archiefbeeld
BELGA Archiefbeeld
Archiefbeeld.
BELGA Archiefbeeld.

STVV beslist match in eerste helft tegen Wellen: 0-6!

Een verrassend sterk en agressief STVV greep Wellen meteen bij de keel. Na één helft stond het al 0-3. De tweede helft kwam er bij de Kanaries een heel ander elftal tussen de lijnen en viel er buiten nog 's drie doelpunten weinig te beleven.

Eerste oefenmatch voor de Kanaries die met een ochtendtraining in de benen het heft meteen stevig in handen namen. Dat leverde ook een snel doelpunt op. Botaka kapte zich vrij op rechts en zette het leer perfect voor doel waar Boli makkelijk binnen legde. STVV bleef de wet dicteren, zette goed druk op de bal en schakelde een versnelling hoger tegen de bijna kampioen uit 3B. En daar was het tweede doelpunt al. De Bruyn reageerde het snelst op een doorsteekballetje en verschalkte thuisdoelman Rausin met een lob. Of hoe je als nieuwkomer je visitekaartje afgeeft. Eenrichtingsverkeer bleef het de ganse eerste helft daar in Wellen. Doelpunten van Bezus en Boli werden afgekeurd voor buitenspel. Bezus knikte nog een goede kans hoog over. En Botaka besloot alleen voor doel op Rausin. En toch viel er nog een derde doelpunt. Boli werd vrijgelaten op de rand van de zestien. De Fransman aarzelde niet en deponeerde het leer mooi in het hoekje. 0-3 dus. En Wellen, vraag je je dan af. Wel, die speelden geen enkele kans bij elkaar. Steppe kon in de slotminuten van die eerste helft alleen toekijken hoe een verloren trap van Kardes vanop de middenlijn pardoes bovenop de lat plofte.

In de rust wisselde coach Brys op Steppe na het ganse team. Ook de testers Joël Ito en Jovica Blagojevic mochten vol hun kans gaan. Het moet gezegd. Het kwam het spelpeil allesbehalve ten goede. STVV acteerde minder snel, zette minder druk op de bal op de bal, minder combinaties. En dus konden die van Wellen nu wel hun voet naast die van Sint-Truiden zetten. Dat nam niet weg dat er toch kansen kwamen voor de eersteklasser. Bourard mikte van dichtbij op Rausin. Lange tijd viel er buiten wat middenveldspel niet veel meer te beleven. Tot Janssens een kwartier voor tijd balverlies in de thuisverdediging ongenadig afstrafte. De thuisploeg liet nu het hoofd helemaal hangen. En dat leidde tot forfaitcijfers toen Asomoah een aflegger van Nitcheu mooi tegen de netten duwde en tot 0-6 via Abrahams. (FKS)

STVV eerste helft: Steppe; De Norre, Tomiyasu, Teixeira, Antunes; De Petter; De Sart, Botaka, Bezus, De Bruyn; Boli.

STVV tweede helft: Steppe; Blagojevic, Matarrese, Opdenakker, Dussaut. Ito (68' Goddard), Bourard, Asamoah; Nitcheu, Janssens, Abrahams.

Doelpunten: 7' 0-1 Boli, 11' 0-2 De Bruyn, 34' 0-3 Boli, 74' 0-4 Janssens, 81' 0-5 Asamoah, 89' 0-6 Abrahams

Scheidsrechter: Jan Krieken

Toeschouwers: 260

Marc Brys, de hoofdcoach van STVV.
Photo News Marc Brys, de hoofdcoach van STVV.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric Severijns

  Club nog sterker, gaan Verhaege dan nog meer arbiters omkopen.

 • SAM Bedfort

  HVH is goed bezig. Denkt waarschijnlijk nog dat Tielemans na het WK gaat aansluiten.

 • Davy Van LAecke

  1- 1 is ook 11 zoals club maar met een streepje tussen. De lat zal nu al te hoog liggen.

 • rik cappelle

  De lat zal te hoog gelegen hebben. Kan al eens gebeuren hé.

 • Freddie Heremans

  Het zijn de eerste oefenmatchkes en enkel belangrijk voor de opbouw. Ik ga dan ook niet lachen met de armzalige uitslagen van Anderlecht , maar doe de groeten aan didierke, gertje e.a. vitrioolslikkers die een Brugs 11-0 oefenmatch-resultaat met hilariteit becommentarieerden. Jullie zien het nieuwe seizoen best met schrik tegemoet. Club zal nog sterker zijn dan afgelopen seizoen. En jullie weten dat !