OEFEN. Standard wint met kleinste verschil - Kubo loodst AA Gent langs PEC Zwolle


Florian Van Eenoo photonews

Standard wint met kleinste verschil

Ook de Rouches kozen voor hun laatste testwedstrijd voor een ploeg uit de Proximus League. Michel Preud'homme startte in en tegen Tubeke met een sterk elftal. De oefenmeester zag zijn team op slag van rust op voorsprong klimmen via Duje Cop, die een voorzet van Edmilson Junior tegen de netten werkte. Na de pauze werd niet meer gescoord.

Florian Van Eenoo photonews

Charleroi speelt gelijk tegen Dijon

Sporting Charleroi werkte in Dijon zijn voorlaatste oefenpot af. De Carolo's hielden er gelijk tred met de Franse eersteklasser Dijon FCO (2-2). De troepen van Felice Mazzu werden na een goede openingsfase niet beloond in de eerste helft, waarin niet gescoord werd. Na de pauze brak de Iraanse nieuwkomer Ali Gholizadeh (53.) dan toch de ban. Nadat Jules Keita (65.) de bordjes in evenwicht had gebracht, kwam Charleroi opnieuw op voorsprong via Chris Bedia (79.). Hij was goed gevolgd, nadat die andere Iraanse aanwinst Omid Noorafkan tegen de paal had getrapt. Met een zege keren de Zebra's wel niet terug uit Dijon. Opnieuw scoorde Keita (86.) de gelijkmaker. Zaterdag sluit Charleroi in het Stade du Pays zijn voorbereiding af met een galamatch tegen Nice.

Lokeren de boot in tegen SK Lommel

Lokeren ging tegen SK Lommel, de nieuwkomer in 1B, met 2-1 onderuit in zijn voorlaatste oefenwedstrijd. De Limburgers kwamen nog voor de rust op een 2-0 voorsprong dankzij Thomas Azevedo (17.) en Robin Henkens (32.). Nieuwkomer Bambo Diaby scoorde nog wel de aansluitingstreffer, maar verder kwam Lokeren niet. De Waaslanders oefenen zondag op hun fandag voor het laatst tegen het Kroatische Lokomotiv Zagreb.

Flater van STVV-doelman Pirard levert Grieken gevleide draw op.

In een aangename oefenpot leek STVV verdiend te zullen winnen van Olympiakos, maar een verschrikkelijke flater van Pirard leverde de Grieken in de slotminuten toch nog een gelijkspel op.

Tot grote ergernis bij de eigen supporters, nog maar 's een oefenmatch ver weg van Stayen. Deze keer in Beringen. Omdat het Griekse Olympiakos niet wilde spelen op kunstgras, nota bene. Over naar de match. Al in de eerste minuut kregen de Kanaries ook sportief bijna het deksel op de neus. Maar de knal van Camara ging via een Truiense voet in corner. Het antwoord van STVV liet niet lang op zich wachten. Bezus stuurde Nazon mooi in het straatje en die liet de Griekse doelman Giannotis in de korte hoek kansloos. 1-0 na nauwelijks vier minuten.

Ondanks het zwoele weer, hielden beide ploegen er een hoog tempo op na. Het leverde weer een kans over voor Nazon. Maar deze keer besloot die voorlangs. De Grieken kregen nauwelijks vat op het duo Bezus-Ceballos. Daardoor was vooral STVV dat kon aandringen. Giannotis moest alles uit zijn kast halen op een poging van De Bruyn. De bezoekers aasden nu vooral op de counter. Maar die kwam er niet echt uit. En een zeldzame vrije trap leverde ook al niks op. Drankpauze dan maar. Olympiakos putte er blijkbaar extra energie uit en drong STVV terug. Het leverde ook een grote kans op voor Androutsos. Maar hij schoof het leer naast de verste paal buiten. Camara probeerde het dan maar 's van ver. Pirard lag echter goed in de hoek. De kanaries geraakten eerst moeilijk uit de omknelling, maar knokten zich toch opnieuw in de match. Het spel ging nu aardig op en neer. Maar kansen bleven verder uit. 1-0 bij de rust.

De tweede helft begon zoals de eerste helft met een grote kans voor Olympiakos maar Vukovix knikte van dichtbij naast. Weer liet het antwoord van STVV niet lang op zich wachten. Ceballos mikte naar de winkelhaak maar Giannotis zat er goed bij. Weer ging het spel goed op en neer. Weer was het tempo vrij hoog. Ceballos stuurde De Bruyn in het straatje. Maar die kwam niet goed uit met zijn passen en liet de uitstekende kans liggen. Diezelfde De Bruyn kreeg nauwelijks twee minuten later een herkansing. Nu werd hij door Bezus afgezonderd voor doel, maar deze keer besloot het Brussels ketje op de Griekse doelman.

Zo bleven de bezoekers in de match. Ceballos pakte nog uit met een verdienstelijk afstandsschot. Aan de overkant deed Romao net hetzelfde en beslot Manos nog 's nipt naast de verste paal. De tijd vloog voorbij. De laatste vijf minuten waren al ingegaan. De match verveelde nog altijd niet. Beide ploegen persten er nog 's alles uit. Een krul van Bourard had beter verdiend. En dan was er die flater van Pirard die zich totaal verkeek op een poging van Guerrero. Zo kwam er op het bord toch nog een 1-1 te staan. (FKS)

STVV: Pirard; Botaka, Tomiyasu, Tena (72' Mmaee), De Norre (46' Antunes); De Sart (81' Bourard), De Petter; Ceballos (65' Acolatse), Bezus, De Bruyn: Nazon (65' Janssens).

Doelpunten: 4' 1-0 Nazon, 87' 1-1 Guerrero
Toeschouwers: 700
Scheidsrechter: Wesley Alen

Kubo loodst AA Gent langs PEC Zwolle

Derde keer, goeie keer. Na draws tegen PAOK en Willem II boekte AA Gent nu een oefenzege tegen PEC Zwolle. Achter gesloten deuren bracht Yves Vanderhaeghe een stevig elftal aan de aftrap, met Kubo als valse negen. Op het halfuur loonde die zet. De Japanner verschalkte de Nederlandse doelman op een diepe bal van Chakvetadze. Tien minuten eerder had Coosemans de beste kans onschadelijk gemaakt met een prima dubbele parade. Na rust evenmin veel kansen te noteren. Scheidrechter Bram Van Driessche doorzag goed een schwalbe van Mostafa in de zestien. En Coosemans kwam met de schrik vrij toen een bezoeker een pass net niet kon onderscheppen. In de slotminuten trapte Van Duinen nog een uitstekende kans naast voor Zwolle, voor Gent trof de ingevallen Sylla buitenkant paal. (VDVJ)

AA Gent: Coosemans, Foket, Plastun, Rosted, Asare, Esiti (60’ Andrijasevic), Mostafa (77’ Raskin), Olayinka, Chakvetadze, Yaremchuk, Kubo (81’ Sylla)

Doelpunt: 32’ Kubo (1-0)

BELGA7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc castermans

  MPD lijkt afgetraind om de grensrechters te bashen.

 • frankie bressinck

  Dat ze maar rap Carcela gaan halen want zonder hem hebben we gezien wat Standard waard was. Verliezen op KVK, op W-B, op Z-W, op Club, op Gent, op KVM! Nu halen ze Sa terug, zonder hem begon het veel beter te lopen! Hij heeft ginder in China ook niet veel potten gebroken!

 • marc ledure

  Georges Vande Velde!!!!!! Hoe weet ge da ???? Bent u geweest.????

 • Eddy Vervaet

  Gent wordt outsider voor de titel...

 • marc mortier

  "kleinste verschil", wat is dat dan ? Ook 7-6 is één verschil, dus ook het kleinste !

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00