OEFEN. Antwerp stuurt PAOK wandelen na heerlijke treffer Opare - Ook Eupen klopt Griekse club - Genk houdt schietoefening

RV

Eupen met knappe zege tegen Olympiakos

In de Oostkantons nam Eupen met 3-2 de maat van Olympiakos. In de eerste helft werd niet gescoord, mede dankzij enkele puike reddingen van Hendrik Van Crombrugge. De Eupense aanvoerder Luis Garcia zag zijn vrije trap dan weer op de paal stranden. Na de pauze brak Miguel Guerrero (49.) de ban voor de bezoekers. Nieuwkomer David Pollet (62.) wiste dat openingsdoelpunt snel uit. Invaller Amani Lazare (77.) bracht de Panda's nadien zelfs op voorsprong. Dankzij een tussenkomst van de VAR kreeg de thuisploeg een strafschop, Pollet (83.) zette die feilloos om. Ook Olympiakos mocht een penalty nemen en dat bleek een kolfje naar de hand van Uros Djurdjevic (90.).

Photo News

Waasland-Beveren en Beerschot-Wilrijk spelen gelijk

Waasland-Beveren geraakte in Hoboken niet voorbij 1B-club Beerschot-Wilrijk. De oefenpot eindigde op een 1-1 gelijkspel. Dante Vanzeir, die wordt gehuurd van KRC Genk, zette voor de "Mannekes" rond het halfuur de 1-0 op het scorebord. Nana Ampomah (53.) voorkwam de Wase nederlaag.

Genk legt er zes in het mandje

KRC Genk hield in de eigen Luminus Arena een schietoefening tegen streekgenoot Spouwen-Moperingen (tweede amateur), het werd 6-1. De Genkse doelpunten werden gemaakt door Aly Samatta (3.), Nikos Karelis (27.), Edon Zhegrova (59.), Ruslan Malinovsky (78.), nieuwkomer Zinho Gano (79.) en Alejandro Pozuelo (90.).

The Great Old klopt PAOK met knappe goals 

De vijfde oefenpartij van Antwerp was een groot succes. De Griekse eersteklasser PAOK Saloniki werd met 1-3 wandelen gestuurd. Aanwinst Opare opende de score met een heerlijk schot vanop zo'n 25 meter. Na de Griekse gelijkmaker knikte Bolingi een prima voorzet van Yatabaré net voor rust binnen. Owusu legde ook al met een fraaie goal de 1-3-eindstand vast. 

De goal van Opare

Essevee heeft werk aan de winkel

Zulte Waregem heeft nog véél werk voor de boeg. Tegen KV Oostende liep het aan tegen een stevige 4-1-nederlaag. Een score die eigenlijk nog een pak ruimer had kunnen uitvallen. Voor rust verkwanselden de Kustboys namelijk meer dan een handvol kansen – vaak redde Bossut de meubelen. Aan de overkant toonde Essevee zich wél efficiënt. Henrik Bjørdal kopte een voorzet van Bongonda prima overhoeks binnen. Na rust vertaalden de waardeverhoudingen zich ook correct op het scorebord. In het eerste kwartier van de tweede helft trof Oostende drie keer raak. Eerst Guri met een afstandsschot, vervolgens twee keer Zivkovic. Het mag duidelijk zijn: Francky Dury zal de laatste twee voorbereidingsweken nog goed kunnen gebruiken om zijn ploeg op de rails te krijgen. Twintig minuten voor tijd glipte Fashion opnieuw te makkelijk door de defensie van Zulte Waregem. De Zambiaan rondde in stijl af. Eindstand: 4-1. Een opsteker voor het gerenoveerde KVO onder Gert Verheyen. Voor Essevee daarentegen een serieuze verwittiging. (VDVJ)

ZULTE WAREGEM 1STE HELFT: Bossut; De fauw, Baudry, Bürki, Demir; Marcq, Faik, H. Bjørdal; Buffel, Harbaoui, Bongonda

ZULTE WAREGEM 2DE HELFT: Bossut; Walsh, J. Bjørdal, Baudry (74’ Pletinckx), Demir (71’ Desmet); Marcq (74’ Nissilä), Oldrup Jensen, Kaya; Buffel (74’ Van Hecke), Harbaoui (74’ Barry), De Pauw

OOSTENDE: Ondea; Lombaerts, Faes, Milovic, Ndenbe (71’ Bjelica), Capon (81’ ataille), Vandendriessche, Nkaka (83’ D’Haese), Zivkovic (60’ Rajsel), Canesin (71’ Boone), Guri (60’ Fashion Jr.)

BELGA

Sterke Vanaken helpt Club voorbij Hapoel Haifa

Club Brugge oefende vandaag een voorlaatste keer in de voorbereiding. Blauw-zwart, dat volgende zondag al Standard bekampt om de Supercup, gaf het Israëlische Hapoel Haifa partij op het veld van amateurploeg Deinze. Blauw-zwart kwam in de eerste helft twee keer tot scoren dankzij een goeie Vanaken. Aan de overzijde liet nieuwkomer Letica zich opmerken, al moest hij zich kort na de openingsgoal van Vanaken toch één keer gewonnen geven. Ook de ingevallen Refaelov trok de aandacht naar zich toe met een welgemikte vrijschop. Leko liet de meeste kernspelers opnieuw in actie komen en dus was er van een typeploeg nog geen sprake. Woensdag zal dat in Tongeren tegen KV Mechelen evenmin het geval. 

Doelpunten: 14' Vanaken (1-0), 17' 1-1, 40' Vanaken (2-1), 90' Refaelov (3-1)

Club Brugge: Letica; Decarli, Denswil (59' Vanlerberghe), Scholz; Cools, Vormer, Vanaken, Rits, Danjuma; Schrijvers, Wesley (59' Vossen)

Ivan Leko.
Photo News Ivan Leko.

Bijzonder zwak STVV wint gevleid tegen Lommel

Lommel en STVV bakten er in deze oefenmatch werkelijk niks van. De kanaries hadden aan één kans in elke helft genoeg om met de kleinste score (gevleid) te winnen.

Weinig animo in deze match. Pas op het kwartier noteerden we het eerste wapenfeit. Dat kwam van de kant van STVV. Bezus krulde een vrijschop tegen de lat. Het antwoord van Lommel liet niet lang op zich wachten. Een volley van Cerigioni ging via een Truiens been over. Het vervolg was niet om aan te zien. Slordig voetbal van beide kanten, met weinig ideeën, laat staan prangende fases voor doel. Ook een drankpauze bracht geen soelaas. Het bleef huilen met de pet op. Geen enkele fase haalde ons verslag. Of we moesten het hebben over de Japanner Sekine die geblesseerd van het veld moest. De Kanaries dus even met tien verder. Net op dat moment kreeg De Sart een huizengrote kans. Maar alleen voor thuisgoalie Coucke besloot die hoog over. Zo bleef het 0-0 tot aan de rust.

De tweede helft begon met een grote kans voor de thuisploeg. Maar Brebels besloot in de draai over. Even later werd een gemeten voorzet van diezelfde Brebels voor doel door alles en iedereen gemist. STVV kon niks daartegenover zetten. Wat aandringen, dat wel. Maar Lommel ving makkelijk op. En naarmate de minuten vorderde, werd het spel alleen maar dramatischer, van beide kanten trouwens. Met nog tien minuten spelen had geen van beide doelmannen al een bal moeten pakken. En toch. Het wonder geschiedde. We schrijven minuut 82. Teixeira, door de Lommelaars volledig vergeten aan de tweede paal, nam een voorzet van Thalysson direct op de slof en liet zo Coucke kansloos. 0-1 zowaar. Iets later hingen de bordjes bijna gelijk. Het was verdiend geweest voor de thuisploeg. Maar Teixeira veegde de schuiver van Abbou van de lijn. Zo bleef het uiteindelijk 0-1. (FKS)

STVV: Pirard; Tomiyasu, Teixeira, Tena (46' Acolatse); Botaka (69' Thalysson), De Sart (74' Asamoah), De Petter, Antunes (46' De Norre); Sekine (42' De Bruyn), Bezus (78' Nazon), Ceballos (46' Janssens)

Doelpunten: 82' 0-1 Teixeira

Scheidsrechter: Verboomen

Marc Brys.
Photo News Marc Brys.
Photo NewsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.