Noorse coach voor het BX Brussels van Kompany

Vierdeklasser BX Brussels, de club van Vincent Kompany, heeft een nieuwe coach binnengehaald. Niet zomaar iemand overigens, want Johnny-Mikael Gallefoss is een Noor. Gallefoss is 32, speelde in het verleden voor enkele Noorse teams en was nu coach bij derdeklasser Norheimsund. De nieuwe trainer werd op Zaventem verwelkomd door clubdirecteur Jesse De Preter. "Zijn moderne visie over voetbal heeft ons overtuigd", klinkt het bij De Preter.

"De club en ik lijken op elkaar. We zijn beiden jong en ambitieus en hebben de knowhow om te groeien. Ik hou ervan om met jonge spelers te werken. Hopelijk amuseren we ons samen." Gallefoss zal niet enkel de eerste ploeg onder zijn hoede nemen, hij zal ook de jeugdopleiding sturen. "Dit sociale project is fundamenteel voor mij. Het is meer dan een club. We groeien snel en ik wil daar deel van uitmaken", klinkt het nog.

Intussen speelde BX Brussels afgelopen zondag zijn tweede ronde in de Beker van België. Het team won ietwat verrassend met 0-2 op het veld van reeksgenoot Ganshoren. In de derde ronde ontvangen de Brusselaars in het Stade Communal van Jette vierdeklasser Gullegem.

Voorzitster Christel Kompany, de zus van Vincent
BELGA Voorzitster Christel Kompany, de zus van Vincent