Neemt Rijsel de plaats in van Brussel als gaststad voor Euro 2020? "Dit zou een kaakslag zijn voor de KBVB"

rv
"Pas als er in november geen nieuws is over een vergunning voor het Eurostadion, kijken we uit naar andere speelsteden." Dat heeft Michael Verschueren, bestuurslid van de UEFA Club Competitions SA en de European Club Association, verklaard aan Bruzz. Daarmee reageert de zoon van voormalige Anderlecht-manager Michel Verschueren op geruchten als zou het Franse Rijsel de plek van Brussel innemen als speelstad voor Euro 2020.

Het Eurostadion beschikt nog steeds niet over de nodige vergunningen om met de bouw te starten. Volgens Mehdi Bayat, lid van het Uitvoerend Comité bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond, is het dan ook moeilijk om het stadion nog op tijd af te krijgen. "Ik ben voor een nieuw nationaal stadion, maar niet tegen elke prijs. Het zou niet erg zijn als het EK 2020 niet naar België komt", zegt hij in La Dernière Heure. Volgens die krant behoudt de UEFA officieel het vertrouwen in de kandidatuur van Brussel, maar circuleert er in de coulissen een plan B. Vooral het nieuwe stadion in het Noord-Franse Rijsel wordt daarbij genoemd.

"Dat is nog niet aan de orde", zegt Michael Verschueren, lid van de Raad van Bestuur van RSC Anderlecht, aan Bruzz. "Gisteren had ik het er in Genève nog over met de betrokkenen van de UEFA. Tot en met november wordt geen enkele andere piste genoemd dan Brussel. Pas als die termijn niet gehaald wordt, kijken we naar andere speelsteden als mogelijke vervanging voor Brussel."

Bouwheer Ghelamco moet zich dus reppen. Medio augustus meldde de bouwpromotor dat het "eerstdaags" een aanvraag tot omgevingsvergunning zal indienen bij de Vlaamse overheid. Die vergunning vervangt alle andere lopende procedures. Van zodra het dossier ontvankelijk wordt verklaard, heeft de Vlaamse overheid maximaal 120 dagen de tijd om te oordelen. Als het die termijn volledig benut, overschrijdt de Vlaamse overheid de deadline die de UEFA vooropstelt.

belga
belga

Bond: "Wél ramp als we EK mislopen"

Woensdagavond reageerde de Belgische voetbalbond ook tegenover onze redactie. "Mehdi Bayat spreekt voor eigen rekening als hij zegt dat het niet erg is als Brussel geen gaststad zou zijn op het EK 2020. De KBVB in het algemeen zou het net een kaakslag vinden. Niet alleen voor de bond, ook voor België in het algemeen", aldus woordvoerder Stefan Van Loock.

En de geruchten over een mogelijke verhuis naar Lille? "Het is nog veel te vroeg om ons uit te spreken over eventuele alternatieven", besluit Van Loock. "Er is zeker nog geen beslissing genomen."
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sandra Knapen

  Dit kan alleen in België ongelofelijk triestig

 • Alain Nagels

  Al onze buurlanden hebben of bouwen nieuwe prachtige stadions maar hier maken die achterlijke politiekers het onmogelijk door hun ridicule wetten schaam u zakkevullers !

 • stijn rogiers

  Brussel heeft de baaninfra niet

 • Marc Thys

  Verloren geld op het einde van de rit.

 • James C

  Spelen op het buurtveld. Is veel leuker en er komt geen cent bij kijken

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00