Neemt Patrick Decuyper FC Antwerp over?

BELGA

Een nieuwe dag, nieuwe ontwikkelingen bij Antwerp FC. Volgens bronnen dicht bij de club voert de groep Verhaegen-Hofmans momenteel gesprekken met kandidaat-investeerders om de aandelen van de tweedeklasser over te nemen. Eén van die kandidaten is Patrick Decuyper, de gewezen sterke man van Zulte Waregem. Nadat in 2013 uitlekte dat Decuyper een constructie had opgezet om een West-Vlaamse club naar Antwerpen te versluizen, stapte hij uit het voetbal.

Sinds een tijdje aast de ondernemer op een terugkeer, want onlangs toonde hij al interesse in de aandelen van KV Kortrijk. Nu ziet hij dus mogelijk heil in een overname van Antwerp, waar te horen valt dat Jos Verhaegen en Gunther Hofmans liefst zo snel mogelijk hun aandelen willen verkopen. Zeker nu de zaak omtrent de miljoenenclaim van Eddy Wauters tegen Antwerp grotendeels in het voordeel van de ex-voorzitter lijkt uit te draaien, staat de oudste club van het land op de rand van een mogelijk faillissement.

En dus zijn de huidige hoofdaandeelhouders Antwerp liever kwijt dan rijk. Ook met Jean-Baptiste Claes, stichter van kledingketen JBC, zou de groep Verhaegen-Hofmans onderhandelen over de verkoop van de aandelen van de Great Old.