Na weken van twijfel: redding in zicht voor Lommel SK?

BELGA
Het finale afscheid van eigenaar Udi Shochatovitch, de spoedige aflossing van achterstallige betalingen en hoopvolle onderhandelingen met een nieuwe investeerder. Zie daar waarom er na weken van twijfels weer een toekomst lijkt te bestaan voor het geplaagde Lommel SK.

Donderdag 7 mei en de ultieme zitting van het BAS (het Belgisch Arbitragehof voor de Sport) naderen met rasse schreden maar na weken van juridische knokpartijen lijkt de groen-witte club uit Eerste B goed op weg met een degelijk BAS-dossier richting Brussel te reizen. Grootste struikelsteen leek lange tijd de moeizame 'echtscheiding' van Shochatovitch te zijn. Leek het contract duidelijk en ging de club bij niet-naleving van alle voorwaarden (Shochatovitch investeerde tot op heden 1, 8 miljoen en dus niet de voorziene 2,6) terug naar de VZW, de Israëliër bleek een taai onderhandelaar. Gelijk of niet, de tijd tikte in het nadeel van het clubbestuur. 

Eind vorige week kwam het dan toch tot een compomis en was voorzitter Paul Kerkhofs en zijn VZW weer in het bezit van alle aandelen. Meteen ook het lang verwachte groene licht voor de echte zoektocht naar medestanders en investeerders. Een Belgische (en niet eens dure) profclub blijkt nog altijd gegeerd en dus meldden zich intussen nogal wat mogelijke gegadigden aan. Na een eerste schifting bleken twee buitenlandse groepen (één gelinkt aan een buitenlandse club) concrete interesse te tonen. De namen? Aangezien het alvast niet om de alom gesuggereerde Amerikaanse eigenaars van het Britse Crystal Palace gaat, zal één en ander de volgende dagen moeten blijken.

Centraal tijdens de onderhandelingen staat naast de aflossing van de 350.000 euro omvattende achterstallen, ook het budget voor een volgend seizoen. Wat dat betreft is sprake van één miljoen. Voor het geval één en ander te lang zou aanslepen heeft de clubleiding een groep regionale medestanders achter zich geschaard. Zij staan indien nodig garant voor de financiële overbrugging (lees: bankgaranties) van een grijze periode tot de machtswissel. Kortom: wat de voorbije uren heel snel evolueerde krijgt de volgende dagen gewoon een vervolg. Onze prognose: woensdag zal er aan de Gestelsedijk een hoopgevend dossier richting Brussel vertrekken, na de BAS-zitting van donderdag zou het ons niet verwonderen dat noord-Limburg ook volgend seizoen mag uitkijken naar profvoetbal in Eerste B.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.