Na de heisa: enkel nog 1A-refs in 1B

Nicolas Laforge.
BELGA Nicolas Laforge.

In 1B komen er cruciale matchen aan, dus neemt de KBVB liever geen risico’s. Deze speeldag en wellicht ook de volgende zullen er uitsluitend scheidsrechters uit 1A in de Proximus League fluiten - dit om de kans op fouten te beperken. 

De bond wil het niet met zoveel woorden gezegd hebben, maar de beslissing is ingegeven na de heisa van de laatste weken. Zo ging 1B-ref Michiel De Cuyper gruwelijk de mist in tijdens een wedstrijd in Nederland - hij gaf er het slachtoffer in plaats van de dader rood na een overtreding - en werd Virton-Beerschot nietig verklaard na een controversieel doelpunt

Lawrence Visser.
BELGA Lawrence Visser.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • iwan van vlierberghe

  beerschot heeft al 2 jaar op rij zijn promotie gemist, respectievelijk door een misser van een scheidsrechter en een vlaag van zinsverbijstering van het BAS. Bob Peeters mag lobbyen wat hij wil, een scheidsrechter kan een beoordelingsfout maken maar een wedstrijd vervalsen omdat hij de regels niet kent is match herspelen. Beerschot een derde keer titel ontnemen door extrasportieve redenen, is er over. (als ze 1ste eindigen natuurlijk)

 • marc ledure

  Die REF op foto zal het recht trekken????? Heb ge al eens kwakkel gezien dat hij schiet in 1A ???????

 • Guido Volkaerts

  Gelukkig zijn die scheidsrechters van 1A veel beter...;-(

 • Flor Peeters

  Als ze dan fluiten zoals ze nu doen in 1A zal het plezant worden.

 • nico de visser

  En dat gaat helpen. Volgens mij even grote prutsers.