Mulder en Degryse over transfer van Kums: “Als hij bij Gent maar niet op de bank belandt”

In de studio van Q2 lieten analisten Jan Mulder en Marc Degryse hun licht schijnen over de transfer van Sven Kums naar AA Gent, dat de middenvelder een jaar huurt van Anderlecht. “Ik begrijp deze transfer wel en ik vind het ook fijn voor Kums”, aldus Mulder, die wel een kanttekening plaatst. “De club zegt dan wel ‘welcome back champ’, maar ik heb toch iets andere geluiden gehoord vanuit het kamp van de supporters. Die nemen het hem toch een klein beetje kwalijk dat hij twee jaar geleden voor Anderlecht koos. Dat snap ik dan ook wel.”

“Als Kums bij Gent maar niet op de bank belandt”, zegt Mulder, waarna Degryse inpikt. “Kums zal in ieder geval moeten vechten voor zijn plek, want tot nu toe liep het aardig bij Gent. Bovendien spelen ze nu meestal ook in een ander systeem dan in de periode onder Hein Vanhaezebrouck. Nu spelen ze meestal met vier middenvelders, dus ook daar zal Kums toch aan moeten wennen.” Dat wordt allemaal niet vanzelfsprekend voor de middenvelder, beseft Mulder. “Kums gedijt het best in rust en gelukzaligheid. Dan gaat hij beter spelen. Hij moet niet vechten, dat is al een slecht begin voor hem. Kums moet zeker zijn van zijn zaak.”

Bekijk de volledige analyse van Jan Mulder en Marc Degryse in bovenstaande video.

Degryse en Mulder lieten bij Q2 hun licht schijnen over de transfer van Sven Kums.
Q2 Degryse en Mulder lieten bij Q2 hun licht schijnen over de transfer van Sven Kums.15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robert VAN LAERE

  Carina Stulens = groot gelijk , ik ben ook dat gezever van die zgz specialisten van het voetbal kots beu : De Gryse op kop , zijn commentaar is dat van een windhaan en hemelt zijn oude clubs op, dan vooral Brugge voetbal is geld, geld, geld geworden.

 • Louis Meeus

  Kums heeft nog niks laten zien bij Anderlecht. Beter kwijt dan rijk.

 • didier de coster

  annalysten ? zakkenvullers ja , degrijze draait zoals de wind , niet normaal en ze vertellen juist hetzelfde als wij aan den toog , wat een bende amateurs zeg

 • Marcel De Maesschalck

  An Vercruysse - probeer eerst eens Nederlands te schrijven en voor de rest / Kums is een heel middelmatige voetballer die voor nieuwjaar nog ONDER de bank zal belanden zodat de rest er hun schoenen kunnen aan proper vegen. By the way, die mislukte bokser een Anderlecht-icoon noemen is er ook serieus over.

 • An Vercruysse

  Mulder,Debilde: Jullie zijn zo'n Anderlecht-iconen,de ploeg van jullie hart. Wat zitten gijle nu eigenlijk bij VTM te doen,de club brugge-zender bij uitstek. VTM(en vooral de presentatoren)lachen met jullie. Jullie maken rsca belachelijk zonder da ghet beseft. Ge hebt ulle ziel verkocht voor een paar honderd euro meer!!!!! Shame on you!!!