Pro League stelt zich burgerlijke partij in dossier Moeskroen, ploeg mag competities volgens geplande verloop afwerken

Photo News
De Pro League zal zich burgerlijke partij stellen in het onderzoek naar voetbalclub Moeskroen en zal de onderzoeksrechter vragen om inzage te krijgen in het dossier. Dat liet de Pro League vandaag, na een bijzondere vergadering van de raad van bestuur, weten. De competities gaan gewoon voort zoals gepland.

Onderzoeksrechter Michel Claise liet beslag leggen op de rekeningen van voetbalclub Royal Excel Moeskroen en heeft twee voorlopig bewindvoerders aangesteld voor de club. Het federaal parket voert al enige tijd een onderzoek naar Moeskroen onder meer voor mogelijke valsheid in geschriften, gebruik ervan en oplichting, omdat via buitenlandse maatschappijen gepoogd zou zijn te verbergen dat de voetbalclub onder controle stond van spelersmakelaar Pino Zahavi. De club wordt er ook van verdacht valse documenten te hebben ingediend bij het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS). Anderzijds heeft het dossier ook betrekking op witwassen. Voetbalclub Moeskroen wordt ervan verdacht door illegale financiering van miljoenen euro’s uit offshorebedrijven gesteund te worden.

Naar aanleiding van het beslag op de Moeskroense rekeningen, riep de Pro League donderdag een bijzondere raad van bestuur samen. “Op basis van de aan ons bevestigde informatie werd de beslissing genomen om tot nader order de verschillende competities van de Pro League te laten afwerken volgens het geplande verloop. De continuïteit van de competities van het huidige seizoen komt dus niet in het gedrang”, laat de Pro League weten in een persbericht. “Het spreekt voor zich dat de Pro League de situatie op de voet blijft volgen.”

De Pro League zal de komende dagen contact zoeken met de voorlopige bestuurders, die door de Henegouwse ondernemingsrechtbank werden aangesteld bij Moeskroen. De Pro League zal zich ook burgerlijke partij stellen om inzage te krijgen in het dossier.

Over de toekomst van Moeskroen binnen het Belgische profvoetbal, spuit de Pro League mist. Daarover valt komende zomer wellicht nog een beslissing. “Na afloop van de competitie zal de Pro League, met de haar dan bekende elementen, een gefundeerde beslissing nemen over de plaats van Moeskroen binnen de Pro League, uiteraard met respect voor de bevoegdheden van de licentiecommissie”, klinkt het.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • james vroman

    Moeskroen moet klacht neerleggen bij de uefa ...er zijn andere (grote) ploegen die de dans willen ontspringen ...graag een paar "juventus 'jes " opgeruimd staat netjes !

  • eric debanne

    Moesten al lang gezakt zijn deze ploeg ...! Maar ja ...