Moeskroen praat met Chelsea over samenwerking

photo_news
De kans is groot dat straks een huurlingenleger van Chelsea neerstrijkt op Le Canonnier. Moeskroen onderhandelt met de Engelse topclub over een sportieve samenwerking

Het Franse Lille OSC is nog maar net uitgekocht en daar is al een nieuwe buitenlandse ploeg om een samenwerking met Moeskroen-Péruwelz aan te gaan. Volgens betrouwbare bronnen voert het Henegouwse bestuur immers vergevorderde onderhandelingen met Chelsea. Voorzitter Edward Van Daele kon en wou de gesprekken met Chelsea niet bevestigen, maar gaf wel toe in contact te staan met "minstens één team uit de Premier League". Het plan is een sportieve samenwerking. Daarnaast hoopt Moeskroen op financiële steun vanuit Engeland - elke euro is welkom.

Het is wel de vraag of Moeskroen volgend seizoen überhaupt in eerste klasse speelt - een cruciaal element voor Chelsea. Van Daele moest zich gisteren verantwoorden voor de licentiecommissie en hield daar een goed gevoel aan over. Hij verwacht voor 15 april een positief antwoord. "Ons dossier bestond uit 750 pagina's, we waren klaar om elke vraag te beantwoorden. Wij zijn schuldenvrij en we kunnen met cijfers de haalbaarheid van ons project aantonen. De licentie zou geen probleem mogen zijn, maar ik blijf voorzichtig. Je weet maar nooit."