Maar liefst zeven nieuwkomers bij Moeskroen-Péruwelz

Mustapha Oussalah
Facebook Moeskroen Mustapha Oussalah
Moeskroen-Péruwelz, de rode lantaarn in de Jupiler Pro League, heeft net voor het sluiten van de transfermarkt zo maar even zeven nieuwe spelers aangetrokken. Dat heeft de Henegouwse fusieclub laten weten op zijn officiële Facebook-pagina. David Hubert en Mustapha Oussalah zijn de meest bekende namen, zij worden voor één seizoen gehuurd van landskampioen AA Gent. Voor Oussalah wordt het een terugkeer naar Le Canonnier, hij speelde er al van 2005 tot 2006 en tussen 2007 en 2009.

De derde nieuwkomer is de 25-jarige Shane O'Neill, een verdediger met de dubbele Amerikaans-Ierse nationaliteit. De voormalige Amerikaanse jeugdinternational, die van Apollon Limassol overkomt, tekent een contract voor twee seizoenen.

Met de pas 18-jarige Roemeen Cristian Manea werd nog een verdediger aan de selectie toegevoegd. Hij wordt voor één seizoen gehuurd van de Engelse grootmacht Chelsea en staat te boek als een van de grootste talenten uit het Roemeens voetbal. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al één cap voor de Roemeense nationale elf staan. Vorig seizoen speelde hij de volledige interland tegen Albanië, waardoor hij de jongste Roemeense international ooit werd.

Troosteloos laatste
Daarnaast trok RMP nog één aanvaller en twee middenvelders aan. De Portugese spits 'Tozé' Marreco (Antonio José Marreco De Gouveia), die voor twee seizoenen tekende, komt over van de Portugese tweedeklasser CD Tondela en werd vorig seizoen met 23 doelpunten topschutter in de Segunda Liga. De Kameroense international Fabrice Olinga, ex-Zulte Waregem, zette eveneens zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis en de 20-jarige Turk Muhammed Demirci, ex-Besiktas, verbond zijn lot voor dat van vier seizoenen aan dat van de Henegouwers.

Moeskroen-Péruwelz kan de nodige versterking overigens goed gebruiken, want na zes speeldagen staat het met amper twee punten troosteloos zestiende en laatste in de stand in de Jupiler Pro League.