Goed nieuws voor Moeskroen: club is opnieuw volledig Belgisch

BELGA
 

Komt het dan toch nog goed met Moeskroen-Péruwelz? De promovendus wist zich dit seizoen op het nippertje te redden en nu is er mogelijk ook goed nieuws in verband met het licentiedossier. De aandelen van de Franse eersteklasser Lille, tot vandaag de moederclub van Moeskroen, zijn deze morgen overgenomen door de (Belgische) stichters van de ploeg.

"De oprichters van Moeskroen-Péruwelz, die 49% van de aandelen in handen hadden, kopen alles over van van Lille", vertelt Edward Van Daele, voorzitter van de Henegouwse club, aan de redactie van Het Laatste Nieuws. "Deze ochtend werd het contract ondertekend en daarna overgemaakt aan de KBVB, de Belgische voetbalbond. Daarmee is Moeskroen opnieuw een volledig Belgische club."

"Uiteraard ben ik tevreden dat alles op tijd in orde is gekomen, want morgen moeten we voor de licentiecommissie verschijnen", gaat Van Daele verder. "Dit is een nieuwe start voor Moeskroen-Péruwelz en het is ook prima nieuws met het oog op onze licentie voor volgend seizoen." Moeskroen toont zich dus hoopvol, maar de overname biedt hoe dan ook geen garanties op een goede afloop bij de licentiecommissie.