Ex-teammanager Rode Duivels nieuwe woordvoerder bij Moeskroen

Nicolas Cornu naast bondscoach Marc Wilmots
PHOTO_NEWS Nicolas Cornu naast bondscoach Marc Wilmots
Nicolas Cornu, voormalig woordvoerder en teammanager bij de Rode Duivels, is de nieuwe communicatieverantwoordelijke en teammanager van de administratieve organisatie van het eerste elftal bij eersteklasser Moeskroen-Péruwelz. Patrick Stelandre behoudt het sportief teammanagement. Dat maakte de club vandaag bekend.

Nicolas Cornu, een voormalig journalist, is tevreden dat hij aan de slag kan bij de Henegouwse club. "Ik ben fier dat ik bij deze club kan tekenen en kijk ernaar uit om aan dit nieuwe avontuur te beginnen", klonk het in de mededeling.

Cornu was voordien jaren aan de slag bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), eerst als woordvoerder van de Rode Duivels en na de komst van Stefan Van Loock ook als teammanager. Na het WK in Brazilië barstte er echter onder meer door een onnodige hotelfactuur van 300.000 euro een storm los bij de bond en eind augustus 2014 werd zowel Van Loock als Cornu ontslagen. Als teammanager was Cornu sinds 2011 de dichtste assistent van de bondscoach inzake alle praktische en administratieve beslommeringen rond de Rode Duivels.