Coup de théâtre: Moeskroen schuift sportief directeur aan de kant

PHOTO_NEWS
Moeskroen neemt al na vier speeldagen afscheid van sportief directeur Teni Yerima (59). De slechte competitiestart (1 op 12) en een interne machtsstrijd kosten de razend ambitieuze Kameroener de kop. Met spelersmakelaar Yuri Selak hebben 'Les Hurlus' inmiddels al een vervanger binnengehaald.

"De aandeelhouders van Royal Mouscron Péruwelz hebben vandaag beslist om een einde te stellen aan de samenwerking met sportief directeur Teni Yerima", klinkt het in een persbericht. "De beslissing is het gevolg van een wijziging in strategie op sportief en organisatorisch vlak. Royal Mouscron Péruwelz bedankt Teni Yerima voor zijn werk en inzet de afgelopen weken en wenst hem alle succes toe."

De Kameroener krijgt nu een andere functie binnen het netwerk-Zahavi en wordt opgevolgd door Yuri Selak, spelersmakelaar en ex-speler van Moeskroen.

"Binnen twee jaar voor titel"
De fusieclub, momenteel laatste met 1 op 12, kwam eind juni voor 90 procent in handen van een Maltese groep, een transactie die topmakelaar Zahavi en Chelsea mogelijk maakten. Zahavi zette op Le Canonnier vervolgens tussenpersoon Yerima op de positie van sportief directeur. Uiteindelijk heeft hij in die functie vier speeldagen standgehouden.

De ambities reikten nochtans tot in de hemel. "We weten wat we doen. Binnen de twee jaar spelen we mee voor de titel", zei Yerima vorige week in onze krant. Naast een sportieve hoogconjunctuur beloofde hij ook een nieuwe Moeskroense voetbaltempel tegen 2020, een stadion van zo'n 20.000 fans.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS