Moeskroen schuift laatste plaats door naar Cercle na duidelijke zege

Photo News
Cercle Brugge
CER
Cercle Brugge CER
0
3
Excel Moeskroen MOU
MOU
Excel Moeskroen
Na de vijfde nederlaag op rij is Cercle naar de laatste plaats in poule B van play-off 2 weggezakt. De trainerswissel sorteerde dus geen effect. Bernd Storck kan bij Moeskroen alsnog in schoonheid eindigen.

Voor aanvang van de wedstrijd werd Paul Nardi gehuldigd als speler van het jaar bij Cercle. De Franse doelman maakte zijn reputatie ook volkomen waar met supersaves tegenover Awonyi, Amallah en driemaal Leye. De Senegalees trapte een strafschop huizenhoog over.

Die penalty kwam er na een terechte call van Bram Van Driessche, die vorige zondag de topper Club-Genk in Jan Breydel leidde en nu vanuit het VAR-busje toonde dat hij ook als videoref een topper in wording is. Ref Lothar D’Hondt werd vroeg in de partij en kort na de pauze uitstekend geholpen door Van Driessche toen De Belder en Taravel voor Cercle vanuit nipte buitenspelpositie scoorden.

In het eerste wedstrijdgedeelte hadden Bruno en Mercier namens Cercle op paal en lat gemikt. Meteen na de pauze liep groen-zwart op het bezoekende mes. Leye maakte zijn strafschopmisser goed. Invaller Pierrot en opnieuw Leye maakten Cercle, dat sinds 10 november in 24 opeenvolgende wedstrijden de nul niet meer wist te houden, in de slotfase helemaal af.

Photo News
Photo News2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • kelly Bernaert

    was beter zo in de gewone competitie geweest, dan waren we er vanaf!

  • gert Peeters

    Moeskroen moest door alle match fixing al minstens 3 jaar geleden naar 1b verwezen zijn !!!