Moeskroen-Péruwelz samen met Westerlo naar eerste klasse

PHOTO_NEWS
Moeskroen-Péruwelz, de satellietclub van het Franse Rijsel, promoveert samen met Westerlo naar de Jupiler Pro League. Westerlo was als kampioen al een tijdje zeker van de overstap en vanavond zette ook Moeskroen de stap naar de hoogste klasse van het voetbal. De Henegouwers wonnen na een spektakelrijke wedstrijd met 2-4 bij Sint-Truiden. Eupen, dat genoeg had aan een driepunter, verloor met 2-1 bij het al veroordeelde OH Leuven. Straf wat we vanavond te zien kregen!

Bij de rust was het STVV dat zich mocht opmaken voor de Jupiler Pro League, maar een dikke 45 minuten later was het Moeskroen-Péruwelz dat een stevig feestje bouwde. Aoulad bracht Sint-Truiden voor de pauze op voorsprong tegen Moeskroen en op dat moment stond het 1-1 tussen OH Leuven en Eupen. Taulemesse scoorde al vroeg namens Eupen, maar enkele minuten later duwde middenvelder Ngolok de gelijkmaker voorbij doelman van Crombrugge.

Sfeer van de grote dagen
Het nieuws uit Leuven werd enthousiast onthaald bij de fans van STVV, die kraaiden van de pret. Stayen daverde op zijn grondvesten. Dit was de sfeer van de grote dagen. "Dit STVV is klaar voor de hoogste klasse", zo verwoordde Jean-Marie Pfaff het tijdens de pauze. Zijn woorden waren nog niet koud of Moeskroen scoorde tegen de gang van het spel in de gelijkmaker. Schollen loste een schot vanuit de tweede lijn en in de herneming was Perez er als de kippen bij om de 1-1 binnen te duwen.

Kaartenhuisje
Daarna viel STVV als een kaartenhuisje in elkaar. De Kanaries waren het noorden kwijt en de bezoekers namen het commando over. Diaby zorgde voor een eerste waarschuwing en enkele minuten later plaatste Vandendriessche de bal voorbij Schollen in de verste hoek. Moeskroen-Péruwelz virtueel in eerste klasse. De Henegouwers gingen nog beter voetballen na de goal van Cerigioni in Leuven. Badri mikte de de 1-3 tussen de benen van Schollen en het feestje kon beginnen. STVV pruttelde nog even tegen via Aoulad, maar in de extra tijd zette Diaby de 2-4 op de bordjes. Aan Den Dreef kwam OH Leuven niet meer in de problemen.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS

Uitslagen:
Sint-Truiden - Moeskroen-Peruwelz 2-4
OH Leuven - Eupen 2-1

Stand:
1.Moeskroen-Peruwelz 6 3 1 2 9 6 11
2.Eupen 6 2 2 2 9 11 8
3.OH Leuven 6 2 3 1 6 5 7
4.Sint-Truiden 6 2 3 1 10 12 7

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00