Michy Batshuayi: "Trofee is mooie beloning"

BELGA
Michy Batshuayi, kersvers winnaar van de Ebbenhouten Schoen 2014, was uiteraard bijzonder tevreden met zijn eerste prijs. De vlot scorende spits van competitieleider Standard werd vanavond in zaal Birmingham Palace in Anderlecht verkozen tot beste speler van Afrikaanse origine uit de Belgische competitie en bleef in de verkiezing Lokeren-aanvaller Hamdi Harbaoui en zijn ploegmaat Paul-José Mpoku voor.

"Deze eerste trofee doet me veel plezier. De Ebbenhouten Schoen is een mooie beloning en de trofee is belangrijk voor me omdat ik mijn roots niet wil verloochenen. Ik wist dat ik een goed seizoen speel, maar de concurrentie voor deze trofee was groot", klonk het bij de 20-jarige Congolese Belg.

Batshuayi kan in de erg nabije toekomst nog in de prijzen vallen. Met Standard is hij immers een van de drie overgebleven titelkandidaten en individueel staat hij, samen met Harbaoui, aan de leiding in de topschuttersstand. "Uiteraard droomt elke aanvaller van de topschutterstitel en voor de landstitel moeten we de voetjes op de grond houden en keihard blijven werken", aldus Batshuayi.

De spits van de Rouches werd op het podium gefeliciteerd door zijn voorzitter Roland Duchâtelet. "Ik ben heel fier dat Standard zo goed vertegenwoordigd is in deze verkiezing", verwees de preses van de Luikenaars naar de drie spelers van de Rouches die in de top vijf eindigden. Paul-José Mpoku eindigde immers als derde, Imoh Ezekiel werd vijfde. "Dit is fantastisch nieuws, hopelijk staan we hier de komende edities nog", klonk het.

BELGA

Na het uitvallen van diepe spits Christian Benteke klinkt de naam van Batshuayi misschien wel het luidst als mogelijke vervanger, maar het is nog even wachten vooraleer daar duidelijkheid over komt. "Daar probeer ik niet te veel aan te denken, anders kan ik niet vrijuit spelen en zitten er te veel gedachten in dat kleine hoofd van me", lachte Batshuayi na de verkiezing.

"Aan een WK deelnemen is een droom, maar België heeft momenteel uitstekende spelers, ook in de aanval. Als ik niet tot de WK-selectie behoor, zal dat een boodschap zijn dat ik nog harder moet werken. Ik ben nog maar twintig jaar en moet nog verbeteren", klonk het.

Bondscoach Marc Wilmots maakt zijn voorselectie voor het WK op 13 mei bekend. De Belgen starten hun WK-voorbereiding op 19 mei in Genk, van 27 mei tot 2 juni zitten ze op stage in Zweden. Op 2 juni moet de definitieve WK-lijst van 23 spelers bij de Wereldvoetbalbond FIFA liggen.

Reactie Harbaoui

Hamdi Harbaoui werd tweede en reageerde sportef. "Ik ben niet ontgoocheld, want Michy verdient deze onderscheiding", klonk het bij de Tunesiër. "Hij speelt een geweldig seizoen en wint terecht", aldus Harbaoui.

De aanvaller van de Waaslanders vond dit seizoen, net als Batshuayi overigens, al 21 keer de weg naar de netten en zou maar wat graag de titel van topschutter willen binnenrijven. "Persoonlijk was dit zeker en vast mijn beste seizoen in België, hopelijk kan ik het op een mooie manier afsluiten. Nadien zien we wel. Ik heb nog een contract bij Lokeren en ben momenteel nog niet bezig met mijn toekomst".

Ook Standard-middenvelder Paul-José Mpoku, het nummer drie in de verkiezing, vond dat ploegmaat Batshuayi verdiend won. "Dit is een beloning voor zijn hele seizoen. Het doet me ook deugd dat hij wint. Ikzelf ben niet ontgoocheld, eerst zou ik immers liever een collectieve prijs pakken."